Ce se întâmplă cu șomajul tehnic după 1 iunie. Anunțul de ultim moment al ministrului Muncii

Rădulescu Valentin 22.05.2020, 16:58

Violeta Alexandru a făcut un anunț de ultim moment cu privire la șomajul tehnic, dacă se va da sau nu în continuare și după data de 1 iunie. Totodată a făcut și o vizită în Germania să verifice condițiile în care muncesc românii.

Ministrul Muncii a a vorbit cu privire la șomajul tehnic după data de 1 iunie

Ministrul Muncii a declarat recent ce se va întâmpla cu șomajul tehnic de la data de 1 iunie. Violeta Alexandru susține că domeniile afectate vor primi în continuare șomajul tehnic după această dată. Dar totodată se va acoperi și o parte a salariului pentru cei care se vor întoarce la muncă, cu un procent de 41% din salariu. În această perioadă li se va acorda și un sprijin angajatorilor, deoarece sunt 300.000 de oameni apți pentru muncă, cărora li s-au întrerupt contractele în ultima perioadă. În total există plăți de 2,4 miliarde de lei pentru angajați și profesioniști.

„Plata șomajului tehnic va continua și după 1 iunie, pentru domeniile afectate.
Vom acoperi o parte din salariu pentru cei care se reîntorc la muncă. Cel mai probabil acest procent va fi de 41% din salariu. Se va acorda un sprijin şi celor care angajează în această perioadă. Sunt 300.000 de oameni apţi de muncă ale căror contracte au fost întrerupte. Încurajăm anagajatorii să dea o şansă acestor oameni în continuare.”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a verificat condițiile de muncă din Germania

Ministrul Muncii a fost în vizită în Germania pe perioada 18-20 mai, alături de inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Ucă. Totul pentru a verifica condițiile de muncă ale cetățenilor români care muncesc ca și lucrători sezonieri în agricultură. Potrivit declarațiilor, plățile sunt făcute la timp, iar condițiile sunt decente și vor fi chiar îmbunătățite pe parcurs. Totodată, Violeta Alexandru îi încurajează pe români să nu plece fără contract și să verifice orice fel de întrebare.

„Ministrul m-a asigurat că va acorda o atenţie sporită a condiţiilor de sănătate a românilor, va asigura o atenţie sporită asupra contractului general pentru servicii medicale. Acesta asigură un pachet general de servicii. Dacă un angajat este depistat cu coronavirus, acesta va fi preluat de sistemul german de sănătate.

Am vorbit direct cu românii, sunt oameni care merg de 7-8 ani în Germania să lucreze şi mi-au declarat că au condiţii decente şi sunt plătiţi la timp. Încurajez românii să verifice condiţiile de muncă, să nu plece fără contract și să verifice orice fel de întrebare cu Inspecţia Muncii.”, a mai adăugat Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI