Ce se întâmplă cu şcolile din România după numărul uriaş de cazuri noi de covid. Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul

Ana Anitoiu, Gabriel Peneș 29.01.2022, 08:44
Ce se întâmplă cu şcolile din România după numărul uriaş de cazuri noi de covid. Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus ce se va întâmpla cu şcolile din România începând de săptămâna viitoare, după numărul uriaş de cazuri noi de Covid-19 ce a fost înregistrat în țară. Dintre angajații din sistemul de învățământ preuniversitar, 2,7% au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Iată la ce trebuie să se aștepte cadrele didactice, elevii și părinții în acest context.

Sorin Cîmpeanu, despre ce se întâmplă cu școlile din România

Conform unui anunț ce a fost făcut vineri de Ministerul Educației, 26.974 de elevi sau preşcolari, adică 0,93% din numărul total, sunt pozitivi Covid-19, în timp ce 7.307 de persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar, adică 2,7% din numărul total, sunt infectate cu noul coronavirus. Sorin Cîmpeanu a anunțat ce măsuri se vor lua începând de săptămâna viitoare în acest context.

„Având în vedere evoluția epidemiologică și importanța respectării regulilor sanitare alături de testarea responsabilă, 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, până la începutul săptămânii viitoare. 5.000.000 de măști de protecție au ajuns deja în şcoli.

De asemenea, după cele 10,54 milioane de teste livrate în şcoli săptămâna trecută, în cursul acestei săptămâni au mai ajuns în şcoli și grădinițe încă 2,3 milioane de teste. La acest moment, în toate unitățile de învățământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022.

Fac un apel încă odată la respectarea strictă a regulilor sanitare şi la raportarea responsabilă a rezultatelor testelor, astfel încât procesul educațional derulat în condiții de securitate sanitară să fie afectat cât mai puțin posibil”, a anunţat ministrul Educaţiei.

Ce se intampla cu scolile din Romania dupa numarul urias de cazuri noi de covid
Mai multe scoli au fost inchise

Câte școli sunt închise în România

Conform Ministerului Educației, 108 unităţi de învăţământ din țară sunt închise, iar cele mai multe cazuri de Covid-19 în școli au fost înregistrate în București și în județele Timiș, Cluj și Hunedoara. Elevii din 3.576 de clase/grupe (2,6% din numărul total) învață în sistem online.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, în județul Timiș s-au închis 28 de școli, în contextul în care 1984 de elevi și 446 de cadre didactice şi personal au Covid-19. În total, 293 de clase îşi desfăşoară activitatea online.

În Capitală sunt închise 14 școli și 809 clase care s-au mutat cu predarea în online. În total, 4.994 de elevi și 674 de cadre didactice şi personal au Covid-19. În judeţul Ilfov s-a înregistrat un număr de 783 de elevi infectaţi, precum și 173 de cadre didactice şi personal cu teste pozitive. Numărul școlilor ce au fost închise este patru. În total, 100 de clase sunt cu predare online.

La fel ca în București, în judeţul Cluj sunt închise 14 şcoli. În total, 323 de clase au trecut la învățământ online, după ce s-a descoperit că 2081 de elevi și 546 de profesori sunt infectați cu noul coronavirus.

În Hunedoara, au fost închise șase școli, iar 61 de clase au trecut la învățământul online. În acest județ sunt 867 de elevi și 141 de profesori care au fost testați pozitiv cu Covid-19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...