Ce se întâmplă cu salariile profesorilor, după ce au fost suspendate cursurile școlare. Ministrul Educației a făcut precizări importante

Redacția IMPACT 08.04.2020, 08:59
Ce se întâmplă cu salariile profesorilor, după ce au fost suspendate cursurile școlare. Ministrul Educației a făcut precizări importante

Marți, mininstrul Educației și Cercetării a făcut precizări cu privire la structura anului școlar în curs, precum și la un posibil interval de timp când ar ar putea avea loc Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat. Monica Anisie a menționat șu câteva aspecte legate de nivelul salarial al profesorilor.

Ministrul Educației, despre salariile profesorilor

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării a transmis, în cadrul unei declarații de presă că reluarea anului școlar 2019-2020 se va stabili în conformitate cu evoluția pandemiei, precum și în funcție de măsurile comunicate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. De asemenea, Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat ar putea fi susținute în luna iulie, a acestui an, potrivit Edupedu. Programa de examen nu va cuprinde materia semestrului al II-lea.

Ce se întâmplă cu salariile profesorilor, în anul școlar 2019-2020.
Ce se întâmplă cu salariile profesorilor, în anul școlar 2019-2020.

Ministrul Educației asigură că salariile profesorilor vor fi plătite la timp, integral și aisigură că nu sunt probleme în acest sens.

„Am făcut această precizare către colegii mei profesori și repet informația că salariile profesorilor se plătesc așa că până acum, că nu se pune în niciun caz nu se pune problema șomajului tehnic la nivelul sectorului Educație. Noi am făcut o precizare la nivel de MEC, am transmis-o către inspectoratele scoale, am recomandat cadrelor didactice că în perioada vacanței, 3-21 APRILIE, să între în concediu de odihnă cadrele didactice”, a precizat Monica Anisie.

Luminița Barcari, secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar a declarat ieri că pe perioada vacanție de primăvară, cadrele didactice universitare vor intra în concediu de odihnă:

„În perioada vacanței de primăvară întregul personal din învățământul preuniversitar a fost programat în concediu de odihnă, cu câteva excepții – directorii, contabilii și secretarele – care pentru o anumită perioadă trebuie să întocmească statele de plată și utilități.
Asigur întregul personal din preuniversitar că drepturile salariale nu vor fi diminuate. Nici nu este vorba despre șomaj tehnic, cum s-a vehiculat în presă”.

Urmăriți Impact.ro și pe