Ce se întâmplă cu Regina Elisabeta a II-a. Casa Regală a făcut anunțul trist

Cătălina Burghelea 22.10.2021, 06:13
Ce se întâmplă cu Regina Elisabeta a II-a. Casa Regală a făcut anunțul trist

Regina Elisabeta a II-a a fost internată în spital, a dezvăluit Casa Regală Britanică. Suverana a fost supusă unor teste cu o zi înainte, lucru care a necesitat internarea în spital. În vârstă de 95 de ani, Majestatea Sa tocmai anulase o călătorie planificată în Irlanda de Nord.

Ce se întâmplă cu cel mai longeviv suveran din istoria Marii Britanii

Regina a intrat în spital miercuri după-amiază pentru analize și a fost externată joi, la o zi după ce Palatul Buckingham a anunțat că va anula o vizită în Irlanda de Nord, la sfatul medicilor ei.

Regina Elisabeta a II-a, internată în spital

Palatul Regal, care nu a oferit alte detalii despre starea sa de sănătate sau natura testelor, a confirmat joi seară vizita la spital, după ce un raport a apărut în tabloidul britanic The Sun. Miercuri, palatul a spus despre Regină că „a acceptat fără tragere de inimă sfatul medicului pentru a se odihni în următoarele zile”.

În cea mai recentă declarație, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a spus:

„Regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru niște investigații preliminare, s-a întors la Castelul Windsor astăzi la prânz și este binedispusă”.

Casa Regală a confirmat totul

Surse apropiate Casei Regale Britanice au dezvăluit că decizia de a anula călătoria în Irlanda de Nord a fost determinată de îngrijorarea că monarhul, în vârstă de 95 de ani, era epuizată după o serie agitată de evenimente publice, inclusiv o recepție pentru oameni de afaceri, spre exemplu Bill Gates, la Castelul Windsor.

Suverana a petrecut o noapte în spital

Regina s-a întors la Windsor joi după-amiază. Decizia ca ea să rămână peste noapte în spital a fost luată ca măsură de precauție de către echipa medicală a Majestății Sale.

Vestea conform căreia regina a fost internată în spital va adânci anxietățile legate de starea ei de sănătate în țara în care a domnit de aproape șapte decenii.

Lucruri inedite despre Regina Elisabeta a II-a

Monarhul a apărut în public cu un baston în mână

Soțul reginei, Prințul Philip, a murit în aprilie , la 99 de ani. Regina Elisabeta a II-a este, în general, considerată ca fiind sănătoasă pentru cineva de vârsta ei, în afară de unele probleme la genunchi. Aceasta a fost fotografiată recent folosind un baston în timpul unei ceremonii de la Westminster Abbey, prima dată când a făcut-o public, cu excepția unei perioade din 2003 și 2004, când se recupera în urma unei intervenții chirurgicale la genunchi.

Regina a fost o prezență publică energică după moartea lui Philip, prezidând deschiderea Parlamentului în mai și amuzând liderii mondiali la o reuniune la nivel înalt a G7 în Cornwall, în iunie. Apoi i-a primit pe președintelui Biden și prima doamnă, Jill. Biden, la Castelul Windsor după aceea.

Programul încărcat al reginei a epuizat-o

Regina și soțul ei se aflau în autocarantină la Windsor de mai bine de un an din cauza pandemiei de coronavirus. Suverana a început să apară în public după înmormântarea lui Philip, iar actualii și foștii consilieri au spus că programul ei a epuizat-o.

La ultimele apariții publice, monarhul a avut și un baston, situație ce a alimentat speculațiile privind starea sa de sănătate. Cu toate acestea, Regina a fost prezentă marți seara la o recepție găzduită de Palatul Windsor, la care au participat și premierul Boris Johnson, prințul Charles și William, duce de Cambridge.

Elisabeta a II-a este cel mai longeviv suveran din istoria Marii Britanii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...