Ce se întâmplă cu portarul României, Ciprian Tătărușanu, în plină criză de coronavirus. Anunțul iminent al francezilor de la Lyon

Marian Cărăvan 19.03.2020, 18:39
Ce se întâmplă cu portarul României, Ciprian Tătărușanu, în plină criză de coronavirus. Anunțul iminent al francezilor de la Lyon

Criza epidemiologică cu care se confruntă Europa are efecte devastatoare asupra sportului de pe Bătrânul Continent, iar una dintre țările afectate este Franța, acolo unde evoluează și portarul Naționalei României, Ciprian Tătărușanu. Veștile din Hexagon nu sunt deloc bune, francezii de la Lyon au făcut un anunț crunt, care îl afectează direct pe fotbalistul român.

Ce se întâmplă cu portarul României, Ciprian Tătărușanu, în plină criză de coronavirus. Anunțul iminent al francezilor de la Lyon

Campionatul de fotbal al Franței a fost suspendat, iar jucătorii și staff-ul nu se pot prezenta la antrenamente, astfel că au fost băgați în șomaj. Ciprian Tătărușanu, care oricum nu era om de bază, acesta nemafiind de multă vreme titular în poarta echipei franceze, a ajuns să fie șomer la Lyon.

„Ţinând cont de măsurile luate de autorităţi în lupta împotriva propagării virusului Covid-19, care au determinat suspendarea tuturor competiţiilor şi antrenamentelor, Olympique Lyon, ca şi alte cluburi din Ligue 1, informează că a pus întregul personal sportiv în şomaj parţial până la noi ordine”, este comunicatul lui Lyon.

OL a precizat că ceilalţi colaboratori ai săi au fost plasaţi în ”telemuncă”, iar cei a căror prezenţă fizică este necesară pentru continuarea activităţii continuă să lucreze la Groupama Stadium, cu respectarea strică a măsurilor de prevenţie contra coronavirusului, notează Agerpres. Anterior, Amiens, Montpellier şi Nîmes Olympique au anunţat intrarea în şomaj parţial de miercuri, 18 martie.

Romania-Norvegia, preliminarii EURO 2020
Ciprian Tătărușanu (nr. 12) a fost deseori titular în Naționala României

Pe 8 martie 2020 a fost ultimul meci al lui Lyon în campionat. Tătărușanu a fost rezervă

Lyon a disputat ultimul meci în Ligue 1 pe 8 martie, pe terenul celor de la Lille, gazdele impunându-se cu 1-0. Fotbalistul român a fost rezerva lui Lopes în acea partidă. Ultimul meci bifat de Ciprian Tătărușanu la Lyon a fost pe 2 februarie 2020, atunci când românul a fost învinovățit pentru eșecul din deplasarea de la Nice.

De atunci, au trecut cinci meciuri în campionat și unul în Cupa Franței, în care portarul naționalei a fost doar rezervă.

Portarul naționalei României a ajuns la Olympique Lyon în vara anului 2019, liber de contract, de la Nantes.

Echipa lui Tătărușanu este doar pe locul 7 în Ligue 1, cu 40 de puncte după 28 de etape.

Urmăriți Impact.ro și pe