Ce se întâmplă cu plata pensiilor, în România, pe perioada stării de urgență. Fosta șefă a Casei de Pensii a transmis un mesaj important

Redacția IMPACT 06.04.2020, 14:39
Ce se întâmplă cu plata pensiilor, în România, pe perioada stării de urgență. Fosta șefă a Casei de Pensii a transmis un mesaj important

Fosta șefă de la Casa de Pensii a făcut un anunț neașteptat, în plină criză sanitară. Doina Pârcălabu a făcut declarații ce pot fi considerate suprinzătoare. Aceasta vorbit inclusiv de scenariul în care în țara noastră nu se vor mai putea plăti pensiile celor aflați în nevoie de acest drept financiar din partea statului.

Ce se întâmplă cu plata pensiilor, în România, pe perioada stării de urgență

Doina Pârcălabu a oferit o declarație surprinzătoare, despre pensiile românilor. Pe perioada stării de urgență, ar putea fi luate anumite măsuri, din partea celor aflați la conducere. După cum a subliniat și fosta șefă a Casei de Pensii, prioritățile din momentul actual s-au schimbat. Chit că existau discuții despre majorarea pensiilor din toamnă, aceasta a oferit mai multe detalii legate de drepturile de care foarte multe persoane vârstinice depind, mai ales în această perioadă.

Ce se întâmplă cu plata pensiilor, în România, pe perioada stării de urgență. Fosta șefă a Casei de Pensii a transmis un mesaj important
Fosta șefă a Casei de Pensii a făcut un anunț legat de aceste drepturi, pe timp de criză sanitară

„Cred că în momentul acesta prioritățile sunt cu totul altele. În fiecare zi avem informații despre șomajul tehnic, susținerea economiei în domeniile care trebuie să funcționeze. Cred că ar trebui văzut care sunt acele tipuri de cheltuieli asupra cărora se poate renunța. Eu cred că sunt cheltuieli care pot fi restricționate și care să conducă la a nu mai pune privirea asupra bugetului pensiilor. Trebuiesc găsite ori căi suplimentare de creșterea veniturilor, mobilizarea tuturor eforturilor pentru atragerea fondurilor europene într-un procent cât mai mare, dar și cheltuiala pe diverse domenii, unde putem să renunțăm la anumite lucruri, o raționalizare a cheltuielilor unde mai pot fi raționalizate. În toate discuțiile pe care le avem, să susținem pensionarii.”, a susținut Doina Pârcălabu, fosta șefă a Casei de Pensii.

Fosta șefă a Casei de Pensii, mesaj important

Într-un interviu acordat de curând pentru Realitatea Plus, Doina Pârcălabu a vorbit și despre scenariul în care pensiile nu vor fi achitate. Se pare că acest scenariu nu este deloc luat în considerare, fiind unul care nu va avea loc, deoarece a existat o economie în creștere.

„Este exclus să ajungem în situația aceasta. România nu se află pe marginea prăpastiei. Am avut o economie cu ritm de creștere pozitiv, toate declarațiile și toate programele derulate promiteau că lucrurile sunt în direcția corectă. A vorbi de imposibilitatea plății pensiilor, am vorbi de disoluția statului. Suntem obligați să plătim pensiile celor care au construit mare parte din ceea ce România a valorificat după 1989.”, a mai susținut fosta șefă de la Pensii, Doina Pârcălabu, potrivit realitatea.net.

Urmăriți Impact.ro și pe