Ce se întâmplă cu permisele de şofer expirate după ce starea de alertă a fost ridicată. Anunţ important pentru conducătorii auto

Badea Violeta 14.03.2022, 09:14
Ce se întâmplă cu permisele de şofer expirate după ce starea de alertă a fost ridicată. Anunţ important pentru conducătorii auto

Din data de 8 martie, românii au scăpat de starea de alertă. Odată cu această modificare, aceștia nu vor mai avea parte de restricţii și își pot face planuri pentru o vacanță bine-meritată. Însă, înainte de a pleca la drum, șoferii care au permisul expirat sunt nevoiți să îl reînnoiască cât mai curând. Care este termenul în care conducătorii auto pot face acest lucru!

Anunț important pentru șoferi odată cu ridicarea stării de alertă

Săptămâna trecută, Guvernul a renunțat la prelungirea stării de alertă. Astfel, românii au scăpat de restricții, dar și de anumite beneficii cu care venise la pachet această stare de alertă.

Astfel, de miercuri, 9 martie, documentele expirate, inclusiv permisele de conducere,  vor mai fi valabile cel mult 90 de zile, iar apoi trebuie reînnoite.

Acest termen a fost dat de autorități pentru a se evita formarea cozilor la ghişee, astfel că șoferii își pot face o programare online.

Ministerul Public a anunțat că odată cu renunțarea la stărea de alertă, dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere – cu drept de circulaţie rămân valabile pentru o perioadă de 10 zile, până la data de 18 martie 2022 inclusiv, astfel că persoanele care doresc să îşi prelungească dreptul de circulaţie, în condiţiile art. 111 alin. 6 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, trebuie să se adreseze în cel mai scurt timp unităţii de parchet competente.

„Reamintim persoanelor interesate, implicate în dosare penale, prevederile art. 4 alin. 6 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform cărora, după încetarea stării de alertă, dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere – cu drept de circulaţie rămân valabile pentru o perioadă de 10 zile, până la data de 18 martie 2022 inclusiv”, informează Ministerul Public, conform celor de la news.ro.

Ce se intampla cu romanii care au permisul de conducere expirat
Ce se intampla cu romanii care au permisul de conducere expirat

România a revenit la normalitate

Guvernul a renunțat la prelungirea stării de alertă cauzată coronavirus, datorită faptului că numărul de cazuri a scăzut considerabil după al 5-lea val al pandemiei.

Astfel, începând de miercuri 9 martie, românii au scăpat o serie de restricții care erau în vigoare încă de acum doi ani. Aşadar s-a renunţat la masca de protecție și la certificatul verde.

De asemenea s-a dat undă verde și la organizarea evenimentelor private cu participarea a maximum 200 de persoane.

În plus a crescut și limita de la 30% la 50% din capacitatea maximă a spațiului fără restricții de interval orar pentru concerte în aer liber, competiții sportive, instituții de spectacole etc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...