Ce se întâmplă cu pensiile românilor: “Nu mai sunt bani”. Cine face acest anunț-șoc

Cătălina Burghelea 22.11.2021, 12:52
Ce se întâmplă cu pensiile românilor: “Nu mai sunt bani”. Cine face acest anunț-șoc

Nu mai sunt bani de pensii și alocații! Milioane de români sunt în pericol, din cauza lipsei fondurilor necesare pentru a acoperi toate alocațiile și pensiile. Anunțul-șoc a fost făcut luni, 22 noiembrie, de către un important ministru român.

Din 26 noiembrie, nu mai sunt bani de pensii și alocații

Pensionarii din România primesc o lovitură dură! Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, confirmă că nu mai sunt bani de alocații și pensii. Prim-vicepreședintele PNL spune că, din 26 noiembrie, țara noastră nu va mai putea să plătească pensiile românilor, pentru că fondurile au fost luate de la Ministerul Muncii la rectificarea bugetară. Nici pentru alocațiile copiilor nu mai sunt bani, a precizat Turcan.

Raluca Turcan face acuzații grave la adresa conducerii PNL

Într-un mesaj trimis pe grupurile interne ale PNL, Raluca Turcan îl desființează pe șeful partidului, Florin Cîțu, căruia îi cere demisia. Politicianul este nemulțumit de premierul interimar al României, pe care îl acuză că „e dispus să joace la poker până și banii de pensii”.

Ministrul interimar al Muncii a confirmat cele mai negre temeri ale românilor! Nu mai sunt bani de pensii și alocații. Responsabil de această criză ar fi chiar Florin Cîțu. Oficialul a spus că mandatul președintelui PNL nu a fost decât un şir de minciuni, greşeli şi jocuri personale, iar ceea ce face acum Cîțu ar fi „de domeniul patologicului”. Turcan îl acuză pe Florin Cîțu și de „lipsă de responsabilitate”, de aceea este bine să plece din fruntea Partidului Național Liberal.

„Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ti spun repetat că de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar că să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, a scris Turcan.

Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2022

Ce sumă trebuia să ajungă la Ministerul Muncii

Peste 2,7 miliarde de lei au fost tăiați de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară, cu promisiunea că banii vor fi dați înapoi la a doua rectificare. Doar că o nouă rectificare nu poate fi făcută atâta vreme cât România nu are un guvern cu puteri depline. Banii promiși nu au ajuns înapoi la Ministerul Muncii.

Prim-vicepreședintele PNL i-a cerut demisia lui Cîțu

Afirmația Ralucăi Turcan a fost făcută într-un mesaj pe WhatsApp, trimis pe grupurile interne ale PNL, în care ministrul acuză conducerea partidului său că nu a negociat bine cu PSD funcțiile din Guvern, motiv pentru care îi cere demisia lui Florin Cîțu.

„Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale.

Aș spune că e de domeniul patologicului. Florin, îți imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toți se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un șir de minciuni.

Vă cer să ieşiţi voi acum public, să spuneţi că aţi negociat mai bine ca Orban!”, a explicat Turcan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...