Ce se întâmplă cu pensiile românilor în plină pandemie. Anunț important de la directorul general al Poștei Române

Redacția IMPACT 01.04.2020, 16:18
Ce se întâmplă cu pensiile românilor în plină pandemie. Anunț important de la directorul general al Poștei Române

Deși România se află în carantină, în contextul epidemiei de COVID-19, Poșta Română a dat asigurări că pensiile vor fi livrate la timp și în condiții maxime de igienă.

Poșta Română, despre distribuirea pensiilor pentru luna aprilie

Reprezentanții Poștei Române spun că realizează toate demersurile necesare pentru ca pensiile să fie livrate într-un timp cât mai scurt, tuturor pensionarilor din România, în această perioadă dificilă.

Poșta Română, anunț despre livrarea pensiilor. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Poșta Română, anunț despre livrarea pensiilor. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toți poștașii din țară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede față de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

De asemenea, compania a stabilit o procedură de lucru specială pentru gestionarea situației particulare de la Suceava, acolo unde municipiul și 8 comune se află în carantină.

Astfel, pentru a distribui în continuare toate pensiile direct la ușa beneficiarilor, indiferent de colțul țării în care trăiesc, compania transmite că a adoptat măsuri speciale de igienă și protecție.

Cum vor fi livrate pensiile la Suceava

Suceava se află în carantină totală de două zile, în contextul epidemiei de COVID-19. Măsura a fost anunțată de autoritățile române, care au reglementat decizia prin Ordinanța de Urgență nr. 6, ce prevede ca municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală.

În acest sens, Poșta Română anunță că toți factorii poștali sunt echipați corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant. Angajații au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la ușile oamenilor. Aceștia vor respecta distanța de 2 metri față de beneficiarul drepturilor sociale.

Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care acestia nu dețin unul propriu, va fi pus la dispoziție de către poștaș. Durata operațiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar. Aceste măsuri sunt valabile pentru interacțiunile cu pensionarii din toată țara, se arată într-un anunț publicat pe pagina oficială a companiei.