Ce se întâmplă cu pensiile, de la 1 septembrie 2020. Mesajul important al premierului Orban pentru români

Diana Radu 24.05.2020, 10:04
Ce se întâmplă cu pensiile, de la 1 septembrie 2020. Mesajul important al premierului Orban pentru români

Ludovic Orban a făcut un anunț important în ceea ce privește majorarea pensiilor. Premierul a specificat că mărirea va avea loc de la 1 septembrie, chiar dacă economia merge prost. De asemenea, liderul PNL a mai spus și cu cât vor crește pensiile.

Ludovic Orabn, anunț despre pensii: „Vor crește”

Premierul a dat asigurări că punctul de pensie va crește de la 1 septembrie în funcție de starea economiei. Ludovic Orban a precizat că este important ca mărirea să fie făcută astfel încât fondul de pensii să fie disponibil și pentru următorii ani. Însă, Orban promite fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită.

„Pensiile vor crește. Cu cât vor crește pensiile depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile nu nuami anul ăsta, ci și anul viitor, anul care urmează și pe o perioadă de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală și vrem să oferim garanția fiecărui pensionar că va primi cu siguranță pensia pe care o merită. Vor crește atât cât permite economia”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

ludovic orban, anunt, pensii, 1 septembrie
Ludovic Orban, anunț despre pensii: „Vor crește”

De asemenea, Ludovic Orban a mai acuzat Parlamentul că a luat o decizie „super-populistă, când a stabilit ca alocațiile copiilor să fie dublate. Premierul mai subliniază că România înregistrează o scădere semnificativă din cauza pandemiei.

„Nu se poate ca de două ori într-un să se dubleze alocațiile (…). O să încercăm să creștem alocația cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică și mai ales prognozele economice”, a mai spus Ludovic Orban.

În închiere, Orban spune că în lucru la Executiv se află un pachet de măsuri care să vină în ajutorul forței de muncă, având în vedere că mii de români au rămas fără loc de muncă sau se află în șomaj tehnic. În acest sens, statul va susține firmele care readuc la lucru angajații din șomaj cu până la 41,5%.

Urmăriți Impact.ro și pe