Ce se întâmplă cu pelerinajul de Sf. Dumitru. Întâlnire secretă între Ludovic Orban și Patriarhul Daniel

Rădulescu Valentin 23.10.2020, 13:32
Ce se întâmplă cu pelerinajul de Sf. Dumitru. Întâlnire secretă între Ludovic Orban și Patriarhul Daniel

După ce pelerinajul Sf. Parascheva de la Iași s-a produs cu greu din cauza restricțiilor impuse de autorități, acum urmează cel susținut la București. Ludovic Orban ar fi avut chiar o întâlnire cu Patriarhul Daniel pe această temă. Cum se va desfășura pelerinajul de Sf. Dumitru?

Ludovic Orban și Patriarhul Daniel, întâlnire secretă?

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat la un post de radio că Ludovic Orban a susținut o întâlnire cu Patriarhul Daniel, având ca scop organizarea Pelerinajului de Sf. Dimitrie.

„A avut loc o întâlnire între Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi domnul premier Ludovic Orban, care a invitat la dialog personal pe marginea desfăşurării acestui eveniment”, a spus Vasile Bănescu la Europa FM.

În urma acesteia, s-ar fi decis organizarea pelerinajului din București. Dar totodată, Ludovic Orban a negat faptul că a discutat cu Patriarhul pe tema pelerinajului. Potrivit premierului, doar patriarhia a anunțat că pelerinajul se va desfășura, nu Guvernul.

„Întâlnire cu Patriarhul Daniel am periodic, dar nu s-a luat o decizie legată de Sf. Dumitru. Nu este o întâlnire dedicată discuţiei despre Sf. Dumitru.

V-am spus că nu s-a luat nicio decizie. De unde aţi tras concluzia? Verificaţi despre ce este vorba. Nu am angajat niciun fel de înţelegere până acum”, a spus Ludovic Orban, contactat de Europa FM.

Ce se întâmplă cu pelerinajul de Sf. Dumitru. Întâlnire secretă între Ludovic Orban și Patriarhul Daniel
Ludovic Orban și Patriarhul Daniel

Cum se va desfășura pelerinajul?

Deși premierul a susținut că nu a discutat nimic pe tema pelerinajului din București, Primăria Capitalei a semnat un acord cu BOR pentru desfășurarea evenimentului. Așadar, pelerinajul Sf. Dimitrie cel Nou, din perioada 25-27 octombrie, se va desfășura în zona Patriarhiei, însă doar locuitorii Bucureștiului vor putea participa. Totodată, participanții vor avea parte de mâncare la fiecare 1,5 metri, iar păstrarea distanței va fi obligatorie.

„La activitate vor participa numai persoane din municipiul Bucureşti. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanţilor în zonele de acces/ieşire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observaţional al participanţilor”, se arată în protocolul PMB, Patriarhia Română.

Urmăriți Impact.ro și pe