Ce se întâmplă cu orele de educaţie fizică din şcoli. Ministrul Educaţiei a făcut anunţul

Cristian Cojocaru, Mihai Cheleș 09.02.2021, 14:40
Ce se întâmplă cu orele de educaţie fizică din şcoli. Ministrul Educaţiei a făcut anunţul

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a venit cu un anunț pentru elevii care participă la cursuri în scenariul verde. Astfel, potrivit ministrului Educației, elevii care participă la orele de educaţie fizică în şcoli, vor trebui să respecte una dintre măsurile esențiale, impuse de către autorități.

Orele de educaţie fizică din şcoli nu vor fi scutite de această măsură

Ministrul Educației a anunțat că elevii care vor participa la orele de educație fizică în școli, vor fi nevoiți să poarte măștile de protecție inclusiv la aceste cursuri. Sorin Cîmpeanu a afirmat că această măsură este recomandată de către specialiștii în domeniul sănătății publice, astfel, elevii trebuie să se conformeze, deși va fi un lucru destul de dificil.

“Da, este o cerinţă a celor din domeniul sănătăţii să se desfăşoare cu masca. Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătăţii şi, punând în balanţă şi plus şi minus, a reieşit că există obligativitatea purtării măştii inclusiv la orele de educaţie fizică”, a afirmat ministrul Educaţiei, luni seară, la Realitatea Plus.

Anterior, Sorin Cîmpeanu a mai explicat că elevii vor trebui să primească consimțământul părinților cu privire la testarea pentru depistarea infecției cu Covid-19, după revenirea în școli. În urma acordului tutorelui legal, copii vor putea să se testeze. Ministrul Educației a mai explicat și ce se va întâmpla cu acei elevi care nu vor primi acordul părinților.

Sorin Cîmpeanu a mai adăugat că testarea se va face la școală, în cabinetul medical
Sorin Cîmpeanu a mai adăugat că testarea se va face la școală, în cabinetul medical

“Nu este obligatorie nicidecum completarea acestui formular”

Potrivit ministrului Educației, părinții nu vor fi obligați să completeze formularul de consimțământ dacă aceștia nu doresc testarea copiilor. Totuși, dacă există cazuri în care elevii afirmă simptomatologia specifică bolii la școală, vor fi nevoiți să își țină copiii acasă pentru o perioadă de 14 zile.

“Nu este obligatorie nicidecum completarea acestui formular la începerea semestrului 2. (…) El trebuie să completeze doar atunci când elevul are simptome şi completarea se face cu: sunt de acord sau nu sunt de acord. Nimeni nu poate impune şi nu şi-a propus să impună să impună acest lucru. Dacă nu este de acord, nu mai poate reveni în şcoală cel puţin o perioadă de 14 zile, ia legătura cu DSP-ul şi cu medicul de familie şi pentru a vedea care sunt paşii următori”, a spus ministrul Educaţiei, luni seară, la Realitatea Plus.

Sorin Cîmpeanu a mai adăugat că testarea se va face la școală, în cabinetul medical. În cazul în care acest cabinet medical nu există în școală, atunci testarea urmează a fi făcută de DSP. Testarea elevilor reveniți în școli se face doar de către personal medical calificat și numai în prezența unui părinte sau tutore legal. Dacă un elev este testat pozitiv cu ajutorul unui test PCR, atunci colegii lor vor fi la rândul lor testați în mod gratuit cu acordul părinților sau tutorelui legal. Pentru elevi au fost alocate 1 milion de teste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI