Ce se întâmplă cu noua lege privind carantina și izolarea. Detalii din culisele întâlnirii, de la Parlament, dintre Marcel Ciolacu și Raed Arafat

Raluca Juncu 09.07.2020, 14:24
Ce se întâmplă cu noua lege privind carantina și izolarea. Detalii din culisele întâlnirii, de la Parlament, dintre Marcel Ciolacu și Raed Arafat

614 cazuri noi de coronavirus au apărut în România, în ultimele 24 de ore, un nou record negativ, după ce miercuri, Grupul de Comunicare Strategică au raportat 555 de noi cazuri de îmbolnăviri. În ciuda declarării neconstituționalității legii referitoare la dispunerea în carantină și izolare, Guvernul negociază cu Parlamentul pentru a ajunge la măsuri prin care românii să fie protejați în fața virusului SARS-COV-2.

„Avem garanția că putem da votul final pe o lege coerentă și eficientă”

În contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus și a înregistrării unor noi bilanțuri negative, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD și Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne s-au întâlnit în Parlament pentru ajunge la un consens în ceea ce privește reglementarea carantinei și a izolării care să-i protejeze pe români în lupta cu coronavirusul. Alături de mai mulți colegi juriști, cei doi oficiali au discutat despre „cele mai bune formulări” la noua lege privind carantina şi izolarea, potrivit Mediafax.

„Dimineață, am avut o întâlnire la Parlament cu dl Raed Arafat și mai mulți colegi juriști pentru a găsi cele mai bune formulări la noua lege privind carantina și izolarea. Asta fiindcă Guvernul PNL elaborează și ne trimite în Parlament doar catastrofe pe care trebuie să le reparăm în regim de urgență. Ieri, i-am chemat la dezbatere pe experții societății civile, care ne-au ajutat să eliminăm aberațiile liberale ce atentau la drepturile și libertățile românilor. Azi, după discuția foarte aplicată cu dl Arafat, avem garanția că putem da votul final pe o lege coerentă și eficientă!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Legea Guvernului privind internarea, carantina și izolarea bolnavilor sau suspecților de COVID-19 este dezbătut astăzi în Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Proiectul intră în for Camerei Deputaților cu întârziere, în această seară, la ora 20:00, mai scrie sursa citată.

Articolul eliminat de PSD din Legea carantinării

Persoanele care nu au respectat măsura de carantina la domiciliu sau în locaţia declarată au obligaţia de a suporta cheltuielile ocazionate de carantina în spaţiile special desemnate. Cheltuielile ocazionate ca urmare a dispunerii măsurii de carantină se suportă de către Ministerul Sănătăţii, din bugetul aprobat cu această destinaţie şi se recuperează de la persoanele obligate a le suporta.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe