Ce se întâmplă cu mijloacele de transport în comun din Capitală. Măsură intră, joi, în vigoare

Diana Radu 18.03.2020, 13:29
Ce se întâmplă cu mijloacele de transport în comun din Capitală. Măsură intră, joi, în vigoare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat ce se va întâmpla cu mijloacele de transport în comun începând de joi. Edilul a spus că nu există niciun motiv de îngrijorare, însă astfel lupta împotriva COVID-19 devine mai eficientă.

Firea: STB va reduce cu 25% numărul mijloacelor de transport în comun din Capitală

Gabriela Firea a anunțat că numărul mijloacelor de transport în comun va fi redus ca măsură împotriva luptei cu coronavirus. Edilul a mai precizat că nu există niciun motiv de îngrijorare în acest sens, deoarece și numărul călătorilor s-a micșorat semnificativ.

mijloace de transport, stb, stare de urgenta
Firea: STB va reduce cu 25% numărul mijloacelor de transport în comun din Capitală

Edilul Capitalei a explicat că măsura va intra în vigoare înepând de joi, 19 martie. Gabriela Firea a spus că după ce se va stabili noul program al mijloacelor de transport în comun, acesta va fi făcut public imediat.

„Începând de mâine dimineață (n.r. joi) se va reduce parcul auto al STB. Dar nu e motiv de îngrijorare pentru că s-a redus semnificativ numărul călătorilor”, a declarat Gabiriela Firea la Digi 24.

Gabriela Firea a mai adăugat că totodată se caută măsuri cât mai eficiente care să-i protejeze și pe șoferi împotriva coronavirusului, deoarece este foarte important să nu rămânem fără oamenii care conduc autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele. Astfel, ca primă măsură în mașinile care vor continua să circule de va face dezinsecție de mai multe ori pe zi.

„Trebuie să redimensionăm parcul auto și astăzi în jurul prânzului vom anunța dispoziția și la nivel oficial și va fi comunicată pe cale ierarhică. Trebuie să-i protejăm pe călători, dar în aceste zile sunt tot mai puțini, pentru că au înțeles mesajul autorităților de a n u face acele drumuri care nu sunt obligatorii. De asemenea trebuie să-i protejăm și pe conducătorii auto pentru a nu ajunge în situația în care să nu aibă cine să mai conducă autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele”, a declarta primarul Capitale.