Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Dezvăluirea i-a lăsat muți pe pensionari

Mihai Roșoiu / 21.11.2020, 08:44
Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Dezvăluirea i-a lăsat muți pe pensionari

Majorarea pensiilor este un subiect aprig dezbătut în această perioadă a anului. Pe lângă promisiunile guvernamentale pe marginea subiectului, au apărut mai multe informații controversate, care lasă loc de interpretări. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor ar trebui să aflăm cu toții la 1 ianuarie 2021. Ministrul Municii și Protecției Sociale a promis o creștere a veniturilor acestei categorii de români. De curând, în spațiul public a apărut o dezvăluire care i-a lăsat muți pe pensionari.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Dezvăluire de ultim moment

Reprezentanții Guvernului au vorbit, în nenumărate rânduri, despre creșterea pensiilor. Alții pun la îndoială că promisiunile vor fi respectate, iar, de curând, o dezvăluire de ultim moment i-a aruncat pe pensionarii din România în zodia incertitudinilor.

„Conform legilor în vigoare, este obligatorie majorarea pensiilor cu rata inflației, actualizarea acestora, de la 1 ianuarie. Lucrul acesta nu s-a mai întâmplat în ultimii ani, dar acest lucru este obligatoriu pentru că există o lege în vigoare.

Eu aflasem pe surse, este adevărat că PNL nu și-a mai lansat programul de guvernare, dar aflasem pe surse că pe lângă această actualizare cu rata inflației, PNL ar mai avea în vedere o majorare cu 10% a punctului de pensie de la începutul anului viitor.

Ce se intampla cu majorarea pensiilor romaniilor
Ce se intampla cu majorarea pensiilor romaniilor

Din câte văd eu, această majorare nu mai apare în programul de guvernare. Știu că anul viitor se intenționează ca din cele 26% de procente rămase de dat la punctul de pensie să se mai dea încă 10%, dar eu sunt sceptică. Eu nu cred că anul viitor punctul de pensie va mai fi majorat”.

Informațiile au fost furnizate de Elena Cristian, redactor șef la DC Business în cadrul unei intervenții la România TV. Ipoteza jurnalistei e de-a dreptul înfiorătoare pentru pensionarii care așteptau ca din 2021 să se bucure de venituri mai mari.

Guvernul promite majorare pensiilor

Deși nimeni nu poate spune cu certitudine cât de mare va fi creșterea pensiilor românilor, de la Palatul Victoria vin informații despre acest subiect. Violeta Alexandru a afirmat că majorarea veniturilor pentru pensionari este o certitudinie:

„Pensiile vor crește. Ministrul Finanțelor este cel care are poza clară a resurselor bugetare, pentru ca orice crestere – alocatii, pensii se sprijina pe resursele bugetare. vor crește. Și există o preocupare a Guvernului de a închide evaluarea anului acesta cu o imagine clară asupra posibilităților de creștere anul viitor.”, a transmis Violeta Alexandru.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor vom afla în curând. Cel mai probabil, un răspuns cert la această necunoscută depinde și de rezultatul alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI