Ce se întâmplă cu drumul către cota 1400 din Sinaia. Anunțul a fost făcut acum

Ioana Bucur 02.01.2021, 16:47
Ce se întâmplă cu drumul către cota 1400 din Sinaia. Anunțul a fost făcut acum

Veste excelentă pentru amatorii de călătorii la munte. Anunțul oficialilor a venit în urmă cu puțin timp. Ce se întâmplă cu drumul către cota 1400 din Sinaia.

Ce se întâmplă cu drumul către cota 1400 din Sinaia

La finalul lunii decembrie 2020, autoritățile locale din Sinaia au decis închiderea drumului ce urcă din stațiune spre Cota 1400 din Masivul Bucegi, din pricina depunerilor de gheață de pe carosabil, ce erau greu de deszăpezit. Acum, o săptămână mai târziu, Poliția Prahova a anunțat că drumul către cota 1400 din Sinaia a fost redeschis traficului rutier, sâmbătă, 2 ianuarie, de la ora 11:30.

Potrivit News.ro, drumul către cota 1400 din Sinaia se află în administrarea Primăriei Sinaia. Conform autorităților locale, acest tronson este deosebit de greu de deszăpezit, fiind construit în serpentine, iar, de multe ori, vântul puternic de pe munte readuce zăpada pe carosabil imediat după trecerea utilajelor speciale.

Drumul către cota 1400, închis din cauza zăpezii și stratului de gheață

Drumul către cota 1400 din Sinaia a fost închis, duminică, 27 decembrie 2020, după ce carosabilul a fost acoperit de un strat cu gheaţă din cauza căruia traficul rutier nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă. La intrarea pe acest tronson, autoritățile locale au amplasat indicatoare ce anunțau interdicția privind circulația

„Din cauza precipitaţiilor căzute în ultimele ore, respectiv lapoviţă şi ninsoare, pe partea carosabilă a DC 134 s-a format un strat de gheaţă care pune în pericol siguranţa traficului rutier. Întrucât configuraţia zonei face dificilă intervenţia utilajelor pentru deszăpezire, s-a procedat la închiderea temporară a circulaţiei pe D.C. 134 (drumul către Cota 1.400), pe tronsonul Cabana Schiori – Cota 1.400” a anunţat, duminică după-amiază, Poliţia judeţeană Prahova.

Anunțul făcut de Poliția județeană Prahova

Reprezentanții Poliției județene Prahova a anunțat că polițiștii rutieri acționează pentru fluidizarea traficului în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor, să mărească distanţa între vehicule, iar în cazul în care încheie coloane, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să reducă viteza din timp”, a transmis Poliţia Prahova.

Jandarmii au fost chemați să acționeze, în Sinaia, din cauza turiștilor

Aglomerație la telegondola din Sinaia, în a doua zi a anului 2021. Sute de turiști care au ales să petreacă vacanța de Revelion în stațiunea montană au format cozi uriașe, iar administratorii pârtiilor au declarat, că au fost nevoiți să apeleze la ajutorul jandarmilor pentru a se asigura că se respectă distanțarea socială. Oamenii au așteptat și două ore la coadă, pentru a urca spre Cota 1400.

„Noi am încercat să şerpuim coada, ca să se păstreze distanţa. Am solicitat şi ajutorul jandarmilor, ca să ne asigurăm că toată lumea păstrează distanţa şi poartă masca”, a spus Cătălin Ţicu, administratorul pârtiei, citat de Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe