Ce se întâmplă cu Carmen Iohannis din septembrie. E obligată să facă asta

Stan Filon / 26.08.2020, 19:55
Ce se întâmplă cu Carmen Iohannis din septembrie. E obligată să facă asta

Noul an școlar începe și pentru Prima Doamnă, Carmen Iohannis, care este profesor în Sibiu. Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a vorbit și despre soția sa și ce va face aceasta la școală, în condițiile în care cazurile de coronavirus cresc de la o zi la alta.

Carmen Iohannis se întoarce la școala din Sibiu, din septembrie, unde predă limba engleză

Carmen Iohannis predă limba engleză și va merge de la 1 septembrie la școală, unde va da ochii cu elevii săi. Chiar dacă profesorii nu vor beneficia de măști de protecție gratuite, aceștia, cât și elevii vor fi obligați să își procure singuri măștile, pentru a se ține departe de infecția de coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a spus că și soția sa va merge la cursuri, imediat după reluarea anului școlar 2020-2021 și va respecta toate măsurile de protecție impuse de autorități.

Carmen Iohannis se întoarce șa școala din Sibiu, din septembrie, unde predă limba engleză
Carmen Iohannis se întoarce la școala din Sibiu, din septembrie, unde predă limba engleză

”Nu va face excepție”

„După cum știți, soția mea este profesoară. Da! Va merge la școală din data de 14 septembrie, la fel ca toată lumea. Nu va face excepție. Trebuie păstrate toate regulile sanitare pentru a nu avea parte de o nouă explozie de infectări”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Până astăzi, 26 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 81.646 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 36.286 pacienți au fost declarați vindecați și 9.911 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.256 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 572 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 3.421 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Dintre pacienții decedați, 52 au fost înregistrați în ultimle 24 de ore.

În spitalele din România, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.205 Dintre acestea, 502 sunt internate la ATI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI