Ce se întâmplă cu Camilla, soția regelui Charles, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Va purta o coroană cu 2.800 de diamante

Andrei Dumitrescu 08.09.2022, 23:17
Ce se întâmplă cu Camilla, soția regelui Charles, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Va purta o coroană cu 2.800 de diamante

Ziua în care prințul Charles va deveni rege va fi una marcată de amintiri în onoarea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, dar și una marcată de sărbătorirea încoronării sale.

În calitate de soție a acestuia, Camilla Parker Bowles va fi prezentă la toate momentele pe care atât ea, cât și Charles vor trebui să le întreprindă și să le suporte.

Într-o scrisoare din 20 februarie 2022 scrisă supușilor săi, regina a dezvăluit: „Rămân veșnic recunoscătoare și umilită de loialitatea și afecțiunea pe care continuați să mi le acordați. Iar când, la împlinirea timpului, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați acordat mie”, potrivit BBC.

Deși multe dintre schimbările care o așteaptă pe Camilla Parker Bowles nu pot fi prezise, unele sunt de așteptat.

Camilla va deveni regină consort

Una dintre cele mai mari schimbări din istoria regală recentă a avut loc în februarie 2022, când regina Elisabeta a II-a și-a anunțat dorința de a o numi pe Camilla Parker Bowles drept regină consort odată ce prințul Charles va urca pe tron. Aceasta a fost o schimbare față de ceea ce Charles și Camilla au anunțat după nunta lor din 2005. La vremea respectivă, cei doi au insistat ca ea să fie cunoscută ca prințesă consort odată ce Charles va fi rege, în mare parte din respect pentru fosta sa soție, prințesa Diana, și pentru că Camilla este divorțată.

În urma anunțului, istoricul regal Robert Lacey a declarat pentru People că regina a privit probabil în trecut în timp ce a luat decizia. „În timp ce se gândea la tatăl ei, George al VI-lea”, a explicat Lacey, „ea s-ar fi gândit și la mama ei și la importanța pe care a jucat-o ca parteneră pentru el”.

Camilla va purta o coroană care a aparținut reginei mamă

Încoronarea prințului Charles va fi un eveniment major în Marea Britanie și va fi o zi importantă și pentru Camilla. Ea va fi încoronată regină consort și va fi îmbrăcată într-o manieră potrivită pentru un titlu atât de important. Camilla va primi de fapt o coroană incredibilă – una care a aparținut mai întâi reginei-mamă (mama reginei Elisabeta a II-a).

Coroana în sine a fost concepută pentru încoronarea regelui George al IV-lea în 1937 și este realizată din platină și aproximativ 2.800 de diamante. Cea mai mare piatră din coroană este impresionantul diamant Koh-i-Noor de 105 carate.

Prințul Charles devine Regele Marii Britanii. Regina Elisabeta a II-a a plecat dintre noi, la vârsta de 96 de ani
Prințul Charles devine Regele Marii Britanii. Regina Elisabeta a II-a a plecat dintre noi, la vârsta de 96 de ani

În timpul Jubileului de platină, înainte de care regina Elisabeta a anunțat eventualul titlu de regină consort al Camilei, prințul Charles a remarcat:

„În timp ce am căutat împreună să o servim și să o sprijinim pe Majestatea Sa și pe oamenii din comunitățile noastre, draga mea soție a fost sprijinul meu neclintit pe tot parcursul. Anul acestui Jubileu de Platină fără precedent ne oferă ocazia de a ne reuni cu toții pentru a sărbători împreună serviciul reginei, de al cărei exemplu vom continua să ne lăsăm conduși și în anii ce vor urma.”

Își va păstra patronajul

Membrii familiei regale britanice sprijină o serie de organizații caritabile și organizații în diverse moduri. Acestea sunt adesea denumite patronaje. Potrivit site-ului Prințului de Wales, Camilla este patroana sau președinta a peste 90 de astfel de organizații. Camilla este pasionată în special de „sănătate, alfabetizare, sprijinirea celor în nevoie; bătrânii, victimele violului și ale abuzului și ale violenței domestice, emanciparea femeilor; mâncare; animale, dans și patrimoniu și arte”, conform site-ului.

Devenirea regelui va fi o schimbare majoră pentru Prințul Charles, în ciuda faptului că s-a pregătit pentru acest rol aproape toată viața sa. Ca atare, va fi imperativ ca soția sa, Camilla, să fie alături de soțul său atât în moduri majore, cât și minore.

Cu toate acestea, se pare că Camilla a fost deja un sprijin real pentru soțul ei de-a lungul anilor și va continua să lucreze în această calitate odată ce acesta va urca pe tron.

După cum a declarat o sursă pentru Daily Mail, unul dintre motivele pentru care regina Elisabeta a vrut să o desemneze pe Camilla ca regină consort este faptul că ea l-a pus întotdeauna pe prinț pe primul loc. După cum a susținut sursa:

„Nu a încercat nici măcar o dată să își eclipseze soțul, ea a jucat întotdeauna un rol de susținere pentru Prințul de Wales. El este prioritatea ei principală”.

Sursa a explicat că Camilla a reușit să-și prioritizeze soțul și, în același timp, să-și construiască propriul rol în cadrul instituției monarhiei – un lucru pe care atât Charles, cât și regina Elisabeta l-au văzut și care indică faptul că va continua să opereze exact în acest mod și după ce va deveni regină. Sursa a adăugat: „Ea va face acest lucru pentru că așa vrea prințul și este bine pentru instituție pe termen lung”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Andrei Dumitrescu
Am absolvit facultatea de Științe Politice. Mi-am inceput cariera ca redactor, după care am devenit coordonator la mai multe site-uri de știri, printre care și EVZ.ro. Am fost editor pe...