Ce se întâmplă cu bolnavii asimptomatici de Covid-19? Ministrul Sănătății a făcut anunțul acum

Mirabela Vasile 11.10.2020, 16:31
Ce se întâmplă cu bolnavii asimptomatici de Covid-19? Ministrul Sănătății a făcut anunțul acum

Iată ce se întâmplă cu bolnavii asimptomatici de Covid-19. Nelu Tătaru a susținut duminică, la Iași, că bolnavii asimptomatici vor fi evaluaţi la domiciliu. De altfel. aceștia vor fi programaţi pentru investigaţii. Tototadătă, pacienţii simptomatici cu comorbidităţi vor rămâne în continuare internaţi în spital.

Ce se întâmplă de fapt cu bolnavii asimptomatici de Covid-19. Ministrul Sănătății a făcut lumină

Ministrul Sănătății a spus la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că în prezent bolnavii asimptomatici merg şi aglomerează spitalele. Acesta a subliniat că procedura internărilor în cazul bolnavilor de Covid va fi reanalizată.

“Asimptomaticii după ce primesc rezultatul testului trebuie să anunţe medicul de familie, DSP sau să meargă cu ambulanţa la un spital de boli infecţioase. În acest moment un asimptomatic merge şi aglomerează tot ce înseamnă primirile urgenţe. Vom face o evaluare săptămâna viitoare şi chiar luni vom avea această întâlnire pentru a da o nouă direcţie. Asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinicice. Simptomaticii cu comorbidităţi vor rămâne pe internare în continuare. Simptomaticii fără comorbidităţi vor primi un tratament, vor fi evaluaţi şi vor merge la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie“, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Acesta spune că este pregătită o colaborare în acest sens cu medicii de familie.

“Avem pregătită o colaborare cu medicii de familie atât prin contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare în care vor primi 30 de puncte pentru fiecare caz, precum şi posibilitatea de prestări servicii pe care o vor avea cu direcţiile de sănătate“, a mai declarat ministrul Nelu Tătaru.

S-au inregistrat aproape 3.000 de cazuri de coronavirus duminica, in Romania
S-au inregistrat aproape 3.000 de cazuri de coronavirus duminica, in Romania

Număr-record de infectări cu coronavirus în România, într-o zi de duminică. Scenariul sumbru de care se apropie România

Astăzi s-au raportat 2.880 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, 53 de decese, 628 persoane internate la ATI și 15.709 de teste.

Până astăzi, 11 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De altfel, 117.942 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.880 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 10.10.2020 (10:00) – 11.10.2020 (10:00) au fost raportate 53 de decese (26 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceștia sunt internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin. Dar și Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș. Și de asemenea, în Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman și Municipiul București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI