Ce se întâmplă cu banii de la Banca Transilvania. Decizia a fost luată, clienții trebuie să știe

Ana Anitoiu 23.09.2021, 13:27
Ce se întâmplă cu banii de la Banca Transilvania. Decizia a fost luată, clienții trebuie să știe

Acționarii Băncii Transilvania au luat o decizie importantă, miercuri, în contextul în care depozitele clienţilor au ajuns la 97,2 miliarde de lei, dintre care 65,9 miliarde de lei reprezintă economiile persoanelor fizice, iar restul ale persoanelor juridice.

Ce se întâmplă cu banii de la Banca Transilvania

Mai exact, acționarii Băncii Transilvania au aprobat distribuirea de dividende în numerar de 425,75 milioane de lei din profitul anului 2020.

Totodată, a fost distribuită suma de 74,25 de milioane de lei din rezervele aferente anului 2019, în valoare totală de 500 milioane de lei.

Dividendul brut a fost stabilit la 0,07922085114 lei pe acţiune. La actualele preţuri de tranzacţionare, investitorilor le este asigurat un randament de aproximativ 2,6%, conform ZF.

Ce se intampla cu banii de la Banca Transilvania. Decizia a fost luata, clientii trebuie sa stie
Bancnote de 100 de lei inmanate de o persoana alteia

Banca Transilvania, pe primul loc în clasamentul băncilor din România

Banca Transilvania continuă să se afle pe primul loc în topul băncilor din România. Profitul net consolidat pe care l-a obținut pe primul semestru din acest an este de 1015 miliarde de lei. Suma este cu 47,2% mai mare față de cea obținută în anul precedent.

Depozitele pe care clienții le-au făcut la Banca Transilvania au ajuns la totalul de 97,2 miliarde lei, dintre care 65,9 miliarde lei economii ale persoanelor fizice și 31,3 miliarde lei economii ale persoanelor juridice. Astfel, banca menține o eficiență operațională de 46,7%.

Creditele acordate de Banca Transilvania

În perioada ianuarie – iunie a acestui an, Banca Transilvania a acordat peste 114.000 de credite, atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii. Pentru cele din urmă Banca Transilvania a dat credite în valoare de 4,8 miliarde de lei.

Banca Transilvania are în jur de 3,14 milioane de clienţi retail, aproape 360.000 de clienţi IMM & Micro şi aproximativ 11.000 de clienţi corporate.

Banca Transilvania, schimbare pentru toți clienții

Recent, Banca Transilvania a anunțat că va mai emite doar carduri prietenoase cu mediul, fabricate din plastic reciclat și elemente biodegradabile. Primul astfel de card din România este cel de debit BT Visa Classic.

Mai întâi, vor fi emise în versiunea prietenoasă cu mediul cardurile noi, iar apoi, în timp, vor fi înlocuite și cele de până acum, după expirarea lor. Niciuna dintre funcționalitățile cardurilor nu se pierde la această schimbare.

“Ne bucurăm să marcăm o nouă premieră pe piață. Prin transformarea cardurilor într-o versiune prietenoasă cu mediul contribuim la reducerea impactului negativ asupra acestuia.

Infrastructura și obiceiurile de plată nu permit deocamdată să avem doar carduri digitale, însă ne bucurăm să avem la Banca Transilvania suportul fizic într-o formă eco-friendly, în perioada de tranziție spre un mediu 100% digital.

Este un pas esențial pentru noi, ca lider al pieței cardurilor, în susținerea implementării economiei circulare, pornind de la cel mai mare portofoliu de carduri, Visa Classic”, a spus Oana Ilas, director executiv Retail Products Management & Development la Banca Transilvania.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...