Ce se întâmplă cu autostrada A0, centura Bucureștiului. În cât timp au promis turcii că termină primul sector

Autostrada A0 sau Autostrada de Centură a Capitalei a mai primit o autorizație de construcție de la Ministerul Transporturilor pentru 1,7 kilometri din ce 16 kilometri cât are secțiunea dintre DN6 și DN5, în zona localității Berceni.

Lotul 2 din Autostrada A0 Sud a primit aprobare de construcție

Autostrada A0 Sud va fi construită de compania turcă Alsim Alarko și este cel mai important proiect rutier din Regiunea București- Ilfov. Următorul lot va avea o lungime de 16,3 kilometri. Valoarea totală a contractului semnat cu reprezentanții de la Alsim Alarko se ridică la 750,8 milioane de lei, fără TVA, scrie G4Media.

Autostrada A0 București-Sud are o lungime totală de 52 de kilometri și este alcătuită din trei loturi.

„Parcurgem încă o etapă pentru realizarea A0 – cel mai important proiect rutier din Regiunea București-Ilfov!

Am semnat autorizația de construire pentru un sector din Lotul II al A0 Sud. Va fi realizată structura rutieră, va fi ridicat un pasaj la km 70+500, vor fi executate lucrări de consolidare, relocare rețele, iluminat, de siguranța circulației.

Lotul II al Autostrăzii de Centură A0 Sud are o lungime de 16,3 km, pleacă din DN6, realizează intersecția cu DN5 până în zona localității Berceni. Constructorul desemnat este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, iar contractul are o valoare de 750,8 milioane de lei. Autostrada de Centură București A0, parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, va avea o lungime totală de 101 km.

Așa cum am promis, în 2 ani vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni și, în 3 ani, Autostrada de Centură București Sud, mai precis cele 3 loturi de pe A0 Sud”, a scris pe Facebook Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Lotul 3 din Autostrada A0 Sud va fi construit de o companie din Grecia- Aktor, care a fost penalizată de Compania de Administrare a Infrastructurii pentru întârzierea predării la timp a proiectului,c are va duce la o livrare târzie a întregului lot.

Sursa foto: Irinel Ionel Scrioșteanu/ Facebook

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI