Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor de anul viitor. Anunțul oficial al ministrului Muncii

Ioana Bucur 05.11.2022, 14:02
Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor de anul viitor. Anunțul oficial al ministrului Muncii

Marius Budăi a venit cu noi precizări legate de creșterea veniturilor românilor. Ministrul Muncii a făcut un anunț și despre alocațiile copiilor. Ce se va întâmpla anul viitor cu acest ajutor oferit de stat minorilor din România.

Ministrul Muncii, despre alocațiile copiilor

Ministrul Muncii a vorbit recent despre un subiect ce a fost intens dezbătut în spațiul public în ultimele luni: majorarea pensiilor acordate la noi în țară. Budăi a amintit că acestea vor crește de la 1 ianuarie 2023 și că se pregătesc noi pachete care să vină în sprijnul persoanelor din categoriile vulnerabile.

„Este așa cum am spus mereu, vom avea o cerstere a pensiilor de la 1 ianuarie. Este obligatorie aceasta crestere, dar si gandim in continuare pachete care sa vina in sprijinul in primul rand categoriilor vulnerabile.

Avem nevoie de o crestere a pensiilor, de cresterea valorii punctului de pensie, dar avem nevoie si de interventie pentru categoriile vulnerabile ca sa trecem peste aceasta iarna care se preconizeaza a fi foarte grea nu numai aici in Romania, ci in general pe glob”, a afirmat ministrul, pentru RTV.

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor de anul viitor. Anunțul oficial al ministrului Muncii
Marius Budai

„Noi trebuie să ne gândim în primul și în primul rând la familii ca cetățeni și la familie în integralitatea ei”

Întrebat despre alocațiile copiilor de la noi din țară și o posibilă majorare a valorii acestora, Marius Budăi a spus că, în prezent, nu există nimic stabilit în acest sens, punctând că nu crede „într-o familie care se susține doar cu alocația copiilor și nu cred că trebuie să susținem așa ceva”.

„Noi trebuie să ne gândim în primul și în primul rând la familii ca cetățeni și la familie în integralitatea ei, să depășească această iarnă care va fi foarte grea. De alocații vom vedea. Nu este nimic stabilit la această dată. Eu nu cred într-o familie care se susține doar cu alocația copiilor și nu cred că trebuie să susținem așa ceva.

Eu cred că cei care sunt apți de muncă și care sunt apți din punct de vedere medical și legal trebuie să muncească ca să-și poată întreține familia și să le oferim sprijin, să oferim sprijin angajatorilor, așa cum Ministerul Muncii o face pentru a încuraja angajarea tinerilor și cred că până la urmă cea mai bună protecție socială este existența unui loc de muncă”, a explicat Budăi, pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...