Ce se întâmplă cu ajutorul de revoluționar primit de Alexandru Arșinel, după moartea actorului. L-a încasat până în ultima clipă

Badea Violeta 04.10.2022, 16:53

Înainte de a se stinge din viață, Alexandru Arșinel a rămas fără certificatul de revoluționar. Documentul i-a fost retras de către forul competent cu emiterea acestor acte. Şi cu toate astea din 2015 şi până anul acesta, actorul a încasat sume importante de la stat. Ce se va întâmpla acum cu ajutorul primit de artist? Un avocat a dat răspunsul!

Trebuie sau nu returnați banii încasați de actor din anul 2015? Un avocat a spus clar

Alexandru Arșinel s-a stins din viață pe data de 29 septembrie. În ultima parte a vieții, actorul a suferit enorm, și asta nu numai din cauza problemelor de sănătate care nu îi dădeau pace, ci și ca urmare a faptului că îi fusese retras certificatul de revoluționar.

Datorită acestui document, artistul a beneficiat de ajutorul oferit de acest titlu, până în ultima clipă de viață. Acum, multă lume se întreabă dacă familia maestrului va fi obligată să restituie toate sumele primite de la stat din 2015 și până în prezent. Ei bine, avocata Katia Cicală a lămurit această chestiune într-un interviu pentru Viva.

„Dacă doar a primit o hârtie de informare și atât, și nu există un titlu executoriu, atunci nu trebuia/trebuie să plătească. Nu este obligat să restituie sumele încasate”, a precizat avocata pentru sursa citată.

Citește și Lovitură dură pentru Alexandru Arșinel. Actorul a rămas fără certificatul de revoluționar, are de returnat bani grei statului român!

Detaliul observat pe crucea lui Alexandru Arșinel
Vesti bune pentru familia lui Alexandru Arșinel

„Acel certificat trebuia desființat în instanță”

Mai mult decât atât, Katia Cicală spune că titlul de revoluționar  se putea anula doar în instanță. Potrivit specialistei, aceasta era singura variantă prin care se puteau solicita și banii oferiți.

„Acel titlu i s-a dat tot pe baza unui proces verbal. Și tot prin aprobarea unei comisii, poate chiar aceeași comisie i l-a retras. Dar acel certificat trebuia desființat în instanță.

Asta nu știu toți cei care au scris… că el până în ultima clipă a încasat acel ajutor. Pentru că nu se poate altfel. Trebuia acțiune în instanță, acum nu mai este cazul.

Dar numai așa se putea, nu puteau să ceară să restituie ce i s-a dat în baza unei comisii, că nu și-a dat el titlu, ci i l-a acordat o instituție care a analizat și la momentul respectiv, condițiile de acordare au fost îndeplinite.”, a mai declarat avocata pentru aceeași sursă.

Citește și Primele reacții ale fiului lui Alexandru Arșinel, după ce actorul a rămas fără certificatul de revoluționar. Care este starea de sănătate a maestrului. EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...