Ce se întâmplă chiar acum la granița dintre Bulgaria și Grecia. Avertisment de ultimă oră de la MAE

Rădulescu Valentin 04.07.2020, 16:07
Ce se întâmplă chiar acum la granița dintre Bulgaria și Grecia. Avertisment de ultimă oră de la MAE

Românii care vor să plece în vacanță în această perioadă, trebuie însă să se înarmeze și cu foarte multă răbdare. La granița dintre Bulgaria și Grecia s-a format o coadă imensă, iar oamenii așteaptă și câte șase ore pentru a putea trece.

Dezastru la granița dintre Bulgaria și Grecia!

Mulți dintre cei care se află la granița dintre Bulgaria și Grecia sunt nevoiți să aștepte și șase ore. Totul deoarece s-a format o coadă de 12 kilometri, a transmis MAE. De astfel, există un flux de acces pentru mașinile înmatriculate în statele membre ale Uniunii Europene. MAE precizează faptul că demersurile pe lângă Ministerul de externe grec au fost luate în regim de urgență. Așadar, cer autorităților elene să identifice în cel mai scurt timp posibil soluții pentru fluidizarea traficului din punctul de frontieră Kulata – Promachonas. Acest lucru se face inclusiv prin suplimentarea personalului și a echipamentelor de testare.

Ca și în zilele precedente, reprezentanți ai Ambasadei României la Sofia, precum și ai oficiului consular de la Salonic sunt prezenți în punctul de frontieră pentru a se asigura că cetățenii români primesc asistență consulară, dacă este cazul. Potrivit informațiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, timpul de așteptare fiind de aproximativ 6 ore.”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Ce se întâmplă chiar acum la granița dintre Bulgaria și Grecia. Avertisment de ultimă oră de la MAE
Sursă Foto: newmoney.ro

Cum s-a creeat tot dezastrul?

Potrivit informațiilor, aglomerația insuportabilă s-a format deoarece autoritățile elene testează toți cetățenii statelor non-UE. Totodată, reprezentanții misiunilor diplomatice ale României la Antena și Sofia, dar și cei ai Consultantului General al României la Salonic, sunt în constant dialog cu autoritățile elene.

„Aglomerația din punctul de frontieră este generată de faptul că autoritățile elene testează toți cetățenii statelor non-UE. Ca urmare a demersurilor efectuate de partea română, autoritățile elene au reluat procedura stabilită anterior de separare a fluxului de acces pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE. De asemenea, la acest moment, procedurile de verificare a formularelor electronice sunt desfășurate simultan pe patru fluxuri, iar procedurile de testare de către trei echipe”, a mai precizat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a reamintit că pentru evitarea aglomerației, ieșirea de pe teritoriul Greciei se poate efectua și prin punctele de frontieră terestră, precum: Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord). Dar totodată, cu mențiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără un preaviz.

Urmăriți Impact.ro și pe