Ce se întâmplă când tastezi codul *#06# pe telefon. Apare o informație esențială despre mobilul tău

Andra Daoud 03.06.2022, 10:43
Ce se întâmplă când tastezi codul *#06# pe telefon. Apare o informație esențială despre mobilul tău

Atunci când vine vorba despre smartphone-uri, funcțiile și opțiunile pe care acestea le pun la dispoziția utilizatorilor sunt nenunărate. Pe lângă lucrurile pe care le poți afla despre telefonul tău accesând setările sau meniul, există câteva informații esențiale la care poți avea acces tastând anumite combinații de butoane și coduri.

Ce poți afla dacă tastezi codul *#06# pe telefon

Aproape toate modelele de telefoane au anumite coduri prin care utilizatorii pot activa funcții ascunse ale telefonului sau pot afla detalii esențiale despre mobilul lor. În funcție de sistemul de operare, există numeroase combinații de butoane care scot la iveală lucruri pe care puțini le știau despre telefoanele lor.

Vestea bună este că multe dintre aceste coduri sunt universal valabile și se potrivesc la aproape toate modelele de telefoane care rulează versiuni recente ale sistemului de operare Android, însă există câteva și pentru iPhone.

În funcție de modelul de telefon, sunt totuși anumite coduri care nu oferă nicio opțiune, pentru simplul fapt că telefonul nu are implementată funcția pentru care codul respectiv a fost creat. Pentru a introduce aceste coduri trebuie doar să intrați în apeluri și să tastați combinația de butoane dorită, după care apăsați butonul verde, ca și cum ați efectua un apel.

Atenție însă, specialiștii spun că anumite coduri vă pot reseta telefonul și puteți pierde anumite informații sau vă pot da acces la unele funcții la care nu este neapărat recomandat să umblați. Nu tastați, așadar, combinații la întâmplare sau despre care nu știți exact ce fac.

Codul *#06# este unul dintre cele mai utile și pe care toți posesorii de telefoane mobile ar trebui să îl rețină, pentru că s-ar putea să aibă nevoie de el, la un moment dat.

Tastând acest cod, aveți acces la IMEI (International Mobile Equipment Identity), un cod unic pe care îl are fiecare telefon și care poate fi extrem de util în cazul în care telefonul vă este furat sau îl pierdeți. De asemenea, acest cod vă poate ajuta să aflați dacă telefonul este original sau contrafăcut, atunci când îl cumpărați la mâna a doua sau din surse care nu sunt magazine oficiale.

Ce se intampla cand tastezi codul #06# pe telefon. Apare o informatie esentiala despre mobilul tau
Codul *#06# te ajuta sa afli IMEI-ul telefonului

Codurile pot fi folosite și pentru tablete

Dacă în cazul telefoanelor mobile, codurile secrete sunt introduse în aplicația în care se efectuează apeluri, în cazul tabletelor, care nu au SIM, trebuie să descărcați aplicația „secret codes revealer”, care este gratuită pe internet și în care veți introduce codurile dorite.

În ceea ce privește combinațiile de taste cele mai utile, unele dintre ele vă oferă acces la informații despre dispozitivul mobil, iar altele funcționează ca un shortcut pentru anumite funcții. De exemplu, pentru a afla informații detaliate despre semnalul Wi-fi, baterie, statistici de utilizare și alte detalii utile, pentru Android, este suficient să tastezi codul: *#*#4636#*#*. Dacă vrei să te întorci la setările din fabrică, adică să resetezi hard-ul și să ștergi aplicațiile instalate, este nevoie să tastezi codul: *#*#7780#*#.

Dacă în ceea ce privește telefoanele echipate cu Android lista de coduri secrete este una amplă, pentru iPhone există mai puține combinații de taste la îndemână. Codul *#06# este însă universal și se potrivește la toate smartphone-urile, indiferent de sistemul de operare cu care rulează.

Urmăriți Impact.ro și pe