Ce se întâmplă când amesteci boabe de cafea cu bicarbonat de sodiu. Este o soluție miraculoasă care te scapă de multe probleme din casă

Andreea Bisinicu 25.11.2020, 13:04
Ce se întâmplă când amesteci boabe de cafea cu bicarbonat de sodiu. Este o soluție miraculoasă care te scapă de multe probleme din casă

Ce se întâmplă când amesteci boabe de cafea cu bicarbonat de sodiu. Este o soluție miraculoasă care te scapă de multe probleme din casă. Trebuie să încerci și tu asta imediat.

Ce se întâmplă când amesteci boabe de cafea cu bicarbonat de sodiu

Cu toții știm deja că bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune pe care oricine trebuie să-l aibă în gospodărie. E bun la toate. Bicarbonatul de sodiu curăță mașina de spălat, se poate folosi ca deodorant natural, e folosit în cosmetică și dă gust mâncării. Dar tu știai ce se întâmplă atunci cînd amesteci boabe de cafea cu bicarbonat de sodiu? Trucul ăsta e genial și te scapă imediat de problema furnicilor din gospodărie. Boabele de cafea, pe lângă faptul că neutralizează mirosurile, sunt excelente în lupta împotriva furnicilor și a altor insecte.

De obicei, furnicile trăiesc în locuri umede, reci și fără prea multă lumină, de obicei în zonele rurale. Oamenii care trăiesc la țară au această problemă, în special în preajma ogradelor. Pentru a scăpa de furnicile enervante e suficient să macini câteva boabe de cafea. Amestecă-le cu câteva linguri de bicarbonat de sodiu, iar soluția obținută se presară pe pragul ușilor, pentru a ține furnicile și alte insecte enervante departe de casa ta.

Trucuri geniale în bucătărie cu bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are foarte multe beneficii: te scapă de mirosurile neplăcute, dă gust prăjiturilor, curăță mașina de spălat și filtrele de la aparatul de aer condiționat și să nu uităm că a făcut minuni în industria cosmetică, de-a lungul timpului.

Te scapă de tuse

Bicarbonatul de sodiu este un fel de Mesia al gospodăriiilor. Așa cum am spus mai sus, bicarbonatul de sodiu este bun la toate. Fie că vorbim despre gătit, curățat suprafețe sau trucuri cosmetice, nu există multe lucruri pe care bicarbonatul de sodiu nu le poate face.

Bicarbonatul de sodiu dizolvat în lapte este un remediu extraordinar pentru tuse. Medicii ne recomandă să dizolvăm o linguriță de bicarbonat de sodiu în lapte fiert și apoi să-l bem. Este de preferat să îl bem pe timpul nopții, pentru a scăpa de tusea enervantă și nu mai mult de trei zile consecutive.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient extraordinar, care are numeroase beneficii
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient extraordinar, care are numeroase beneficii

Călești ceapa mai repede

Majoritatea retetelor au la baza ceapă călită, caramelizată sau prăjită, corect? Ei bine, cu cât cantitatea de ceapă este mai mare, cu atât durează mai mult prepararea ei. Soluția e simplă și la îndemâna oricui, dacă nu ai timp sau răbdare să aștepți minute în șir.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu la jumatatea de kilogram de ceapă. Astfel, vei grăbi procesul de prăjire și caramelizare a cepei, iar gustul va fi unul delicios. Cum funcționează? Simplu. Bicarbonatul de sodiu crește pH-ul cepei și, astfel, accelerează procesul de gătire a legumei.

Ajută cartofii să fie mai crocanți

Cine nu iubește cartofii?! Fie ei prăjiți, fierți, piure sau la cuptor, cartofii pot deveni o garnitură perfectă, lângă o bucată de carne sau alături de alte legume. Unde mai pui că sunt atât de savuroși încât pot fi serviți ca atare, lângă o salată.

Deși se cunosc beneficiile sale în bucătărie, la pregătirea aluatului de prăjituri sau plăcinte, puțini s-ar fi gândit să îl folosească în cazul cartofilor. Se pare, însă, că ar trebui să începeți să adăugați bicarbonatul de sodiu la rețeta de cartofi copți. Bicarbonatul de sodiu ajută cartofii să se păstreze cu o crustă crocantă, fie că urmează să fie prăjiți sau copți.

Urmăriți Impact.ro și pe