Ce se întâmplă azi cu Piedone, primarul ales al Sectorului 5. Lumea este furioasă

Mirabela Vasile 30.09.2020, 10:46
Ce se întâmplă azi cu Piedone, primarul ales al Sectorului 5. Lumea este furioasă

Ce se întâmplă azi cu Piedone. Zi importantă astăzi pentru noul primar ales al Sectorului 5. Miercuri după-amiază se judecă noul termen la Curtea de Apel București în dosarul Colectiv. Cele două judecătoare vor da astăzi decizia finală. Toată lumea așteaptă să vadă care va fi soarta câștigătorului de la Sectorul 5.

Ce se întâmplă azi, de fapt, cu Cristian Popescu Piedone, noul primar ales al Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în dosarul Colectiv pentru două infracţiuni de abuz în serviciu comise în timp ce era primar al sectorului 4. Cu toate acestea, el a reuşit să câștige duminică un nou mandat, la Primăria Sectorului 5. În urmă cu aproape două săptămâni a fost primul termen din judecarea apelului în dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone a lipsit însă din sala de judecată.

Astazi se judeca un nou termen in dosarul Colectiv. Decizie grea pentru Piedone
Astazi se judeca un nou termen in dosarul Colectiv. Decizie grea pentru Piedone

Piedone era atunci în plină campanie electorală pentru Primăria Sectorului 5. Acesta declarase într-o postare pe Facebook că fiica lui a ieşit pozitivă la testul COVID. Acesta a decis atunci să se autoizoleze. Chiar în dimineaţa procesului, la scurt timp după ce a început şedinţa de judecată, Piedone a primit telefonic vestea că a ieşit negativ la testul COVID.

“A vrut să vină la proces, vrea să dea şi declaraţie”, le-a precizat judecătoarelor avocatul lui Piedone.

Prezenţa inculpaţilor din dosarul Colectiv în sala de judecată a Curţii de Apel Bucureşti nu este obligatorie. Aceștia sunt reprezentaţi de avocaţi. Ei trebuie doar  să se prezinte dacă vor să dea declaraţii în faţa instanţei.

Ce acuzații i se aduc lui Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv

Primarul ales al Sectorului 5 a fost trimis în judecată de DNA, în dosarul Colectiv, pentru săvârşirea a două infracțiuni de abuz în serviciu. Procurorii îl acuză că “e principalul răspunzător de autorizarea clubului Colectiv. Acesta a asumat prin semnarea acordului și autorizației funcționarea acelui club ca spațiu de alimentație publică. Totuși, absența autorizației și a planului de securitate la incendiu îl obligau să respingă cererea de deschidere a clubului pentru public”.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Cristian Popescu Piedone la 8 ani şi 6 luni de închisoare, în luna decembrie 2019.

”Inculpatul Popescu Cristian Piedone nu a apărat legalitatea în procedura de autorizare a activității de alimentație publică pentru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. și, acceptând funcționarea acestui club în condițiile lipsei măsurilor tehnice de prevenire sau reducere a urmărilor în caz de incendiu, a acceptat ca integritatea persoanelor aflate în club să fie primejduită prin existența potențialei stări de primejdie pentru clienți și angajați.”, se arată în sentință.

Urmăriți Impact.ro și pe