Ce se întâmplă acum în Centrul Vechi al Capitalei, după anunțul ministrului de Interne. Primele imagini

Rădulescu Valentin 18.03.2020, 14:45
Ce se întâmplă acum în Centrul Vechi al Capitalei, după anunțul ministrului de Interne. Primele imagini

Cel mai renumit loc din București, plin de distracție și de evenimente, este acum gol, totul în urma măsurilor de prevenire a noului virus. Patronii s-au adaptat la măsurile Ministrului de Interne.

Ce se întâmplă acum în Centrul Vechi al Capitalei

Autoritățile au luat măsura de a închide cafenele, restaurantele și sălile de noroc. Dacă până acum elevi se bucurau de suspendarea instituțiilor de învățământ, crezând că au timp să iasă în oraș, iată că acum nu mai au unde. Centrul vechi a devenit pustiu după anunțul lui Marcel Vela, făcut marți seară. Toate aceste măsuri au însă un scop bine stabilit, acela de a ține oamenii în casă și să îi ferească de o posibilă infecție cu noul virus. Există însă patroni care au luat decizia de a livra mâncarea la domiciliu.

Totodată nici hotelurile sau saloanele de înfrumusețare nu mai sunt deschise. Locul unde odată se aflau sute de oameni, iar distracția era pe primul plan, este acum gol. Patronii au ținut cont de măsurile impuse, astfel încât au hotărât să își închidă localurile. Totul va reveni la normal după ce vom trece cu bine peste această situație, destul de dificlă pentru România.

“Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice. O altă decizie se referă la suspendarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear şi de îngrijire personală realizate în spaţii închise.”, a spus Marcel Vela, Ministru de Interne.

Foto/ Inquam Octav Ganea
Foto/ Inquam Octav Ganea

 

Vești proaste pentru studenții de la medicină

În urma anunțului făcut de Secretarul de stat, Raed Arafat, studenții de la medicină aflați în anul 4 sau mai sus, sunt chemați să facă voluntariat pentru camerele de gardă. Deoarece situația este din ce în ce mai îngrijorătoare, spitalele au devenit suprasolicitate, astfel încât este nevoie de cât mai mult personal. Amintim că și numărul polițiștilor pe stradă va crește, pentru a preveni infracțiunile și orice formă de criminalitate.

Prevede măsuri de redistribuire a medicilor rezidenţi, bineînţeles a studenţilor şi a elevilor în regim de voluntariat în caz de necesitate în sprijinul…. De joi, rezidenții la urgență, anestezie, vor întrerupe stagiile de practică și se vor prezenta la centrele de îndrumare pentru includerea în turele a căror specialitate o urmează. Rezidenții la medicină internă și de familie se prezintă la DSP pentru repartizarea la servicii ambulanță, primiri urgențe, camere de gardă, în funcție de necesități.”, a declarat aseară, Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe