Ce se întâmplă acum cu managerul care și-a concediat 900 de angajați pe Zoom. Tocmai s-a aflat, este o întorsătură neașteptată

Cătălina Burghelea 20.01.2022, 13:19
Ce se întâmplă acum cu managerul care și-a concediat 900 de angajați pe Zoom. Tocmai s-a aflat, este o întorsătură neașteptată

O știre din SUA a făcut înconjurul lumii, după ce directorul unei companii private, cu un capital de ordinul miliardelor de dolari, a concediat 900 de angajați printr-un singur apel video făcut pe Zoom. Managerul și-a atras antipatia tuturor oamenilor care au fost lăsați fără job în prag de sărbătorile. La scurt timp, bărbatul și-a dat demisia, însă, acum, cazul a luat o întorsătură neașteptată.

CEO-ul unei companii și-a concediat angajații pe Zoom

Vishal Garg, director general la Better.com, a devenit peste noapte cea mai antipatică persoană din lume, după ce a decis să concedieze 90% din angajați printr-o metodă tare ciudată. Subalternii săi nu au fost chemați personal pentru a le da vestea proastă, ci au fost apelați pe Zoom. După ce au trecut sărbătorile de iarnă și apele s-au mai calmat, managerul este gata să o ia de la capăt cu munca.

„Dacă sunteţi în acest apel video, sunteţi în grupul nefericit pe care îl concediem”, a precizat Garg, fraza devenind celebră la nivel mondial. „Angajarea dumneavoastră se încheie aici, cu efect imediat”, a fost „sentința” directorului pentru angajații săi.

Directorul a avut cuvinte grele la adresa celor 900 de subalterni

Și asta nu este tot. Bărbatul s-a năpustit ca un uragan la adresa persoanelor care au lucrat pentru el atâta timp.

„Munceşti doar două ore pe zi şi eşti neproductiv”, și-a motivat directorul decizia controversată. „Sunteţi al naibii de lenţi, o grămadă de delfini proşti. Mă faceţi de ruşine!”, a continuat acesta.

Valul de concedieri pe Zoom s-a viralizat pe internet, unde oamenii au postat mii și mii de comentarii. Când a văzut amploarea pe care a luat-o mesajul său, Vishal Garg s-a văzut nevoit să-și dea demisia din funcția de director. Noul CEO al Better a fost desemnat Kevin Ryan, directorul financiar al companiei.

Foto Facebook
Foto Facebook

Vishal Garg revine la muncă

Acum, managerul Better.com, cel mai bine cunoscut pentru concedierea a 900 de angajați pe Zoom chiar înainte de Crăciun, se întoarce la muncă. Deși toată lumea a căzut de acord că Vishal Garg nu merită să mai fie în echipa de conducere a companiei, iată că acesta revine la „îndatoririle cu normă întreagă” ca CEO, potrivit unei scrisori trimise angajaților de către consiliul de administrație al Better. În respectiva scrisoare se menționa și că bărbatul a folosit perioada de „concediu” pentru a „reflecta asupra conducerii sale”, transmite CNN.

Scrisoarea companiei de credit ipotecar online spunea, de asemenea, că o firmă de avocatură externă a revizuit principiile Better la locul de muncă. Astfeș, compania implementează schimbări, inclusiv adăugarea mai multor manageri și a unui director de resurse umane.

Regretă profund cele întâmplate

În anunțul către angajați, de marți, Vishal Garg a scris: „Înțeleg cât de grele au fost ultimele săptămâni. Îmi pare profund rău pentru neliniștea și jena provocate de acțiunile mele. Am petrecut mult timp gândindu-mă unde suntem ca și companie și tipul de conducere de care are nevoie Better…”.

Abordarea folosită acum diferă total de o postare pe care a scris-o în urmă cu câteva săptămâni pe rețeaua profesională Blind, în care îi acuza pe angajații concediați că „fură” de la colegi și clienți, fiind neproductivi și lucrând doar două ore pe zi. Garg le-a cerut scuze subalternilor săi într-o scrisoare din 7 decembrie, în care a spus că a înrăutățit „o situație dificilă”.

Better.com este evaluat la 6,9 miliarde de dolari. Compania s-a clasat pe primul loc în Top Startup-uri a LinkedIn în 2021 și 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...