Ce se întâmplă acum cu femeia care a furat 1 milion de euro de la CEC. Decizia luată de autorități

Nicu Stan 19.01.2022, 08:42
Ce se întâmplă acum cu femeia care a furat 1 milion de euro de la CEC. Decizia luată de autorități

S-a aflat ce se întâmplă acum cu femeia care a furat 1 milion de euro de la CEC. Decizia tocmai ce a fost luată de autorități, iar aceasta va fi judecată într-un nou dosar. Femeia a sustras suma uriașă de bani în decurs de mai mulţi ani de la clienţii agenţiei din oraşul Zlatna. Elena Meteşan a fost angajata instituției financiare până în 2016.

Ce a pățit femeia care a luat 1 milion de euro din contul clienților de la CEC. Ce a făcut cu banii furați

Elena Meteșan, femeia care a furat un milion de lei de la CEC a fost trimisă în judecată într-un nou dosar. Femeia este acuzată de săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Banii furați de femeie de-a lungul timpului ar fi fost donați oamenilor săraci, precum și unor biserici.

Elena Metesan spune ca a donat banii furat oamenilor saraci si bisericilor
Elena Metesan spune ca a donat banii furat oamenilor saraci si bisericilor

Câți ani a furat femeia

„În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din Jud. Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere / lichidare / transfer / virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Dosarul în care este cercetată femeia a fost înregistrat la instanţa de judecată joi, 13 ianuarie 2022. Elena Meteșan a fost condamnată în 2018 la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru delapidare, prejudiciul reţinut în sarcina acesteia fiind de 4.227.940 lei şi 235.981 euro.

Banca a plătit ce a furat femeia

Femeia a fost obligată să restituie sumele de bani, însă neavând venituri s-a constatat că nu are cum să plătească. Astfel, bani furați de femeie au fost plătiţi, într-un final, de către CEC Bank către 168 de clienţi cărora le-au fost sustrase sumele din conturi.

Circa 129 de clienţi nu au fost despăgubiţi, iniţial, pentru că nu aveau documente care să ateste faptul că ar fi avut în cont sumele de bani pe care lecerea. Cea mai mare parte a acestora au dat în judecată banca şi au obţinut în justiţie despăgubirile cerute. Acum, la mai bine de cinci ani de la scandal, încă mai există procese pe rolul instanţelor din Alba.

Elena Meteșan, nemulțumită de condițiile de muncă

În declaraţiile date în faţa anchetatorilor, Elena Meteşan a declarat că nu a dorit să prejudicieze clienţii, cunoscând faptul că oricum vor fi despăgubiţi şi nici nu a dorit să se îmbogăţească, ea spunând că ar fi donat banii la persoane sărace şi la biserici.

În plus, a spus că era nemulţumită de condiţiile de muncă, de modul în care a fost tratată de superiori, precum şi de salariul pe care îl avea. Totul s-a descoperit în 2016, când un client a constatat că nu mai are niciun leu în cont.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe