Ce se ascunde în sticluțele de parfum din comerț. Puțini oameni știu acest lucru

Ioana Bucur 14.09.2021, 08:02
Ce se ascunde în sticluțele de parfum din comerț. Puțini oameni știu acest lucru

Primul lucru pe care îl observăm la o persoană este felul în care miroase. Doar că, din dorința de a economisi niște bani, alegem variante mai ieftine, fără să ne dăm seama că pot exista diferențe uriașe între ce credem că am cumpărat și ce conține, de fapt, produsul. Puțini știu ce se ascunde în sticluțele de parfum din comerț, de fapt.

Sticluțele de parfum din comerț nu sunt mereu ceea ce par. De ce nu trebuie să ne lăsăm păcăliți

Parfumul se alege cu mare atenție, trebuie să te reprezinte și să fie potrivit pentru fiecare ocazie sau perioadă din timpul zilei. Indiferent pentru ce optăm, apă de toaletă sau apă de parfum, aceste arome sunt menite să ne trezească anumite emoții și să ne accentueze cele mai importante trăsături de caracter. Fie că preferi o aromă florală și dulce sau una mai tare, cu esențe lemnoase sau de mosc, parfumurile sunt o carte de vizită olfactivă care te poate scoate din anumite situații delicate.

Pentru că gama din care putem alege este uriașă, iar prețurile pot ajunge la sume amețitoare, este important să ținem cont de câteva criterii înainte de a face o achiziție. Experții au venit cu câteva sfaturi, pentru că puțini își dau seama ce se ascunde în sticluțele de parfum din comerț, mai ales în cazul magazinelor online. De cele mai multe ori, fără să vrem, ne vom alege cu un produs contrafăcut, care își va pierde mirosul după câteva minute sau, în cele mai rele situații, ar putea provoca reacții grave pe piele, în zonele în care a fost aplicat.

Ce se ascunde în sticluțele de parfum din comerț

La ce trebuie să fim atenți pentru a nu fi păcăliți de comercianți

Primul lucru la care trebuie să ne uităm este prețul afișat pe platforma de pe care vrem să îl achiziționăm – site sau pagină de Facebook. Dacă diferența față de cel din magazinele de specialitate, avem de-a face, cel mai probabil, cu un parfum contrafăcut.

Speciliștii au creat o listă de criterii de care ar trebui să ținem cont dacă nu vrem să fim păcăliți de comercianți. Iată ce ar trebui să verifici înainte de a-ți scoate banii din portofel sau din cont, acestea sunt semnele care îți arată că, de fapt, produsul nu este original:

  • Ambalajul diferă ușor de marca autentică (ar putea avea o culoare diferită sau o literă diferită pe produs) și / sau ambalajul produsului pare întâmplător.
  • Produsul este promovat ca „ediție limitată”, chiar dacă producătorul autentic nu îl oferă ca ediție limitată.
  • Prețul este fie ușor, fie drastic mai mic.
  • Pentru produse cosmetice, consistența sau textura produsului pur și simplu nu se simte sau arată ca marca autentică.
  • În ceea ce privește parfumurile, există ceva puțin dezamăgit în ceea ce privește parfumul, iar culoarea fluidului din sticlă ar putea fi diferită de cea originală.
  • Pentru ambele produse, acestea sunt vândute la comercianții cu amănuntul neautorizați, inclusiv piețele de vechituri, chioșcurile mall-urilor și prin internet.