Ce șanse mai are Trump să fie reales președinte: surpriza din cel mai recent sondaj

Alexandru Ioanid 06.06.2019, 11:50
Ce șanse mai are Trump să fie reales președinte: surpriza din cel mai recent sondaj

Donald Trump va candida pentru al doilea mandat de președinte la alegerile prezidențiale din 2020. Un sondaj CNN arată care mai sunt șansele liderului de la Casa Albă să fie reales în funcția de președinte al Americii, cea mai puternică poziție din lume.

Anul viitor, în 2020, în Statele Unite vor fi organizate noi alegeri prezidențiale, în condițiile în care mandatul lui Donald Trump va expira.

Din partea democraților, singurul candidat care i-ar putea pune, cât de cât, probleme actualului lider de la Casa Albă este Joe Biden, după cum comentează presa americană.

Până la alegerile din 2020, candidații trebuie să câștige alegerile în interiorul partidelor din care fac parte.

Dacă va trece acest test și Joe Biden și dacă nu se mai anunță o altă candidatură puternică, atunci lupta pentru fotoliul de președinte de la Casa Albă s-ar putea da între cei doi.

Sursa foto: Leon Neal/Getty Images

Va mai câștiga Donald Trump al doilea mandat de președinte?

Majoritatea americanilor cred că președintele american va câștiga al doilea mandat în 2020, potrivit unui sondaj CNN. Cercetarea arată că 54% dintre americani consideră că Trump va câştiga alegerile din 2020, iar 41% cred că va fi învins.

Surprinzător, americanii au mai mare încredere în Trump decât în Obama, dacă ar fi să comparăm sondajele făcute în timpul desfășurării mandatelor lor. În 2011, de exemplu, doar 50% dintre americani considerau că Barack Obama poate câștiga un nou mandat.

Ce spun americanii care-l mai vor pe Trump

Cei care sunt de acord cu felul în care Trump conduce America vorbesc despre realizările sale.

Aproximativ un sfert dintre ei (26%) au făcut referire la economie ca fiind principalul motiv pentru care îl susţin, 12% îl susţin pentru că şi-a respectat promisiunile, 9% susţin că are mai multe realizări decât alîi preşedinţi, 8% fac referire la scăderea ratei şomajului şi 5% au menţionat politicile sale privind graniţele.

Nemulțumirile la adresa lui Trump

De partea cealaltă, există și nemulțumiți. Iar americanii care îl arată cu degetul pe liderul de la Casa Albă contestă, în primul rând, comportamentul său.

Cele mai des întâlnite răspunsuri sunt legate de minciuni (13%), rasism (11%), incompetenţă (11) şi o atitudine nedemnă de un preşedinte (7%). De asemenea, 7% au făcut referire la politicile sale privind imigraţia.

Economia rămâne încă punctul forte al mandatului lui Trump în opinia publică. În total, 7 din 10 persoane consideră că situaţia economică este una bună, iar 52% sunt de acord cu felul în care Trump a gestionat economia, în scădere cu 4% faţă de aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe