Ce salariu va avea Laura Codruța Kovesi, în calitate de procuror șef european. De trei ori mai mare decât cel din România

Diana Radu 28.10.2019, 16:27
Ce salariu va avea Laura Codruța Kovesi, în calitate de procuror șef european. De trei ori mai mare decât cel din România

Postul de procuror-șef european îi va aduce Laurei Codruța Kovesi un salariu pe măsură. Ca să-ți faci o idee, gândește-te că acum va câștiga de trei ori mai mult față de cât câștiga în România. Fosta șefă DNA a decis să dezvăluie suma de bani pe care o va câștiga la Bruxelles pentru a ne arata încă o dată că nu are nimic de ascuns.

Laura Codruța Kovesi va deține una dintre cele mai importante funcții din UE și anume cea de procuror șef al Parchetului European. Instuția pe care o va conduce este nou înființată și se ocupă cu identificarea celor care fură bani europeni.

Salariul uriaș pe care-l va câștiga Kovesi la Bruxelles

Cat va castiga Laura Codruta Kovesi la Bruxelles. Sursa foto: Fanatik
Cat va castiga Laura Codruta Kovesi la Bruxelles. Sursa foto: Fanatik

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost invitată recent la Europa FM, acolo unde a dezvăluit câți bani câștigă, câți se duc pe chirie și cu ce mai rămâne. De asemenea, Kovesi a ținut să facă și o comparație între salariul pe care-l primea în România și cel pe care-l primește la Bruxelles.

”Cred că o să primesc în jur de 12.000 de euro pe lună. În România și la DNA și la Parchetul General, era în jur de 3.500-4.000 de euro pe lună.  Instituţia o să intre în funcțiune la anul, avem un sediu provizoriu, care a fost pus la dispoziția noastră de autoritățile luxemburgheze”, a declarat Laura Codruța Kovesi la Europa FM.

”Primești salariu și te descurci, îți închiriezi locuință. Eu mi-am găsit la 3.000 de euro pe lună un apartament cu două dormitoare, este cumva aproape de viitorul loc de muncă, nu e ceva deosebit, destul de modest, îmi rămân bani, nu mă plâng”, a mai spus Codruța Kovesi la postul de radio.

De asemenea, Kovesi și-a exprimat dorința să țină legătura cu statul român și după ce va intra în plinul funcției europene, dacă i se va cere expertiza. Fosta șefă DNA a mai spus că ar vrea să colaboreze bine cu miniștri ai Justiției, cu procurorii din România.

Urmăriți Impact.ro și pe