Ce salariu are un polițist local și cât câștigă, de fapt, un polițist de la MAI. Diferența este uriașă. Ce schimbări pregătește Marcel Vela

Redacția IMPACT 14.01.2020, 14:41
Ce salariu are un polițist local și cât câștigă, de fapt, un polițist de la MAI. Diferența este uriașă. Ce schimbări pregătește Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat duminică, 12 ianuarie, că vrea să reorganizeze întreaga instituție din care face parte. Ce urmează?

Marcel Vela își dorește un Minister de Interne mai eficient. „Suntem organizaţi dupa reforma din 1968”

Deși inițial Ministrul de Interne îi ceruse liderului Poliției Române să vină până luni cu propuneri privind reorganizarea, acesta i-a transmis că termenul ar fi de fapt foarte scurt. În consecință, Marcel Vela a transmis că așteaptă până la finalul săptămânii acesteia.

Luni, Ministrul de Interne a transmis că se vor reduce mai multe posturi de conducere, a liderilor care au deja salarii foarte mari.

„Este foarte greu să se comunice cu 40 de directori economici. Suntem organizaţi dupa reforma din 1968”, a transmis Marcel Vela, ministrul de Interne.

Se vor restructurări masive la MAI. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Se vor restructurări masive la MAI. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Banii, de după restructurări,  rămași din salariile care reveneau personalului, se vor îndrepta către dotarea poliţiştilor şi către modernizare. De asemenea, schimbările vor include și o delimitare mai precisă a instituțiilor din structura MAI.

„O dată pentru ca în mentalul colectiv să fie delimitată Poliția Locală de cea națională. Sunt multe atribuții care se suprapun. Și atunci ar fi corect ca să ne delimităm de Poliția Locală, Poliția Națională. Confuzie legată de, eu știu, uniformele polițiștilor locali care sunt aproape izbitor de asemănătoare cu Poliția Națională.

Pe lângă toate acestea, un polițist de la MAI are un salariu de 3.000 de lei, de exemplu, și un polițist local, care face mult mai puține lucruri, are 7.000 – 8.000 de lei.)

ISU Dolj: 774 de angajați, din care 101 sunt rude între ele

Declarațiile Ministrului vin în contextul în care s-a descoperit că la ISU Dolj, 101 dintre angajații din sistem ar fi legați prin grade diferite de rudenie, o chestiune pe care jurnaliștii de la publicația Libertatea spun că au sesizat-o deja din decembrie 2019.
Totuși, sindicatele îl acuză pe ministru că vrea să facă schimbări pe care nu le-a discutat cu reprezentanții angajaților.

Urmăriți Impact.ro și pe