Ce să pui în ceai să nu mai fie amar. Uită de miere sau zahăr, ăsta e cel mai tare truc

Andra Daoud 22.02.2022, 08:13
Ce să pui în ceai să nu mai fie amar. Uită de miere sau zahăr, ăsta e cel mai tare truc

Ceaiul face parte din multe culturi și tradiții. Este savurat la micul dejun sau în orice moment al zilei, acasă sau la terasă și fiecare persoană are un sortiment preferat de ceai. În timp ce unii preferă ceaiurile din plante, alții optează pentru ceai de fructe, cu arome cât mai sofisticate și mai exotice. Dacă vă place ceaiul puțin îndulcit, dar nu vreți să adăugați calorii în plus punând miere sau zahăr, aveți la îndemână un truc perfect.

Ce să pui în ceai ca să nu mai fie amar

Ceaiurile amare sunt unele foarte consumate, datorită calităților lor. Cu toate acestea, nu mulți pot trece peste gustul neplăcut și preferă să le îndulcească folosind zahăr, miere sau îndulcitori artificiali. Dacă preferați ceaiul cu gust ușor dulce, dar nu vreți să adăugați calorii în plus folosind miere sau zahăr, puteți amesteca ceaiul cu lapte.

Este un truc foarte folosit mai ales în cultura britanică, iar cea mai populară combinație este cea de ceai negru cu lapte. Amestecul de ceai cu lapte a fost însă inventat de francezi, în anul 1680. Nobilii obișnuiau să își servească musafirii cu această băutură inedită: ceai amestecat cu puțin lapte. Obiceiul se întâlnește și la ruși, care puneau lapte sau chiar unt în ceai, pentru a domoli gustul amar al acestuia.

Ce să pui în ceai să nu mai fie amar. Uită de miere sau zahăr, ăsta e cel mai tare truc
Pentru a scăpa de gustul amar al ceaiului, adăugați puțin lapte atunci când îl savurați

Cât lapte se pune în ceai

Cum britanicii au o tradiție îndelungată în ceea ce privește ceaiul, ei propun o rețetă care reprezintă proporția perfectă între lapte și ceai. Pentru a obține ceaiul ideal, puneți la fiert 200 ml de apă. Când aceasta ajunge la 100 de grade Celsius, adăugați un pliculeț sau o linguriță de ceai, lăsați la infuzat 2 minute, după care turnați 10 ml de lapte. Mai lăsați încă 5-6 minute, după care ceaiul este gata pentru servit.

Atenție însă, este important ca laptele să fie cald, chiar fierbinte, atunci când îl adăugați în ceai. Dacă este diferență mare între temperatura ceaiului și cea a laptelui, acesta din urmă se va brânzi și nu se va dizolva omogen în cana cu ceai.

Obiceiul de a bea ceai cu lapte este popular în toată lumea, iar africanii consumă zilnic ceai verde cu lapte. Tibetanii păstrează tradiția de a combina ceai negru cu unt de iac de sute de ani, în timp ce indienii preferă ceaiul aromat cu lapte, scorțișoară și cardamon sau diferite alte condimente și plante aromatice.

Urmăriți Impact.ro și pe