Pentru iubitorii licorii negre cu care se începe ziua, ceașca perfectă este cel mai simplu răsfăț. Unii o savurează din plin, alții preferă ca înainte de prima înghițitură să o transforme într-o postare pe platformele de social media. Dacă vrei să te transformi într-un adevărat barista, învață ce să pui în cafea ca să iasă fix ca la cafenea. Un specialist a dezvăluit secretul.
Dacă îți place să îți începi ziua cu o ceașcă de cappuccino sau un latte preparat ca la carte, dar fără să fie nevoie să pleci de acasă sau să dai o comandă, cei de la BBC goodfood au adunat câteva sfaturi și rețete de la specialiști din domeniu.
Urmând câțiva pași destul de simpli, vei avea senzația că ți-ai transformat bucătăria în cafeneaua preferată.
Prepară la aparat în jur de 35 de mililitri de espresso. Toarnă întreaga cantitate în ceașcă.
Trage laptele la aburi cu ajutorul accesoriului special, astfel încât să aibă aproximativ 4-6 cm de spumă deasupra. Ține recipientul astfel încât gura de scurgere să fie la aproximativ 3-4 cm deasupra ceștii și toarnă laptele în mod constant.
Cu cât volumul din ceașcă crește, reduce distanța dintre recipientul cu lapte și ceașcă, având grijă să torni în centru. În momentul în care recipientul atinge aproape suprafața cafelei, înclină-l pentru a accelera viteza de turnare Pe măsură ce accelerezi, laptele va lovi partea din spate a ceștii și va începe să se plieze în mod natural pe el însuși pentru a crea un model în partea superioară. Poți presăra suprafața cu puțin praf de cacao, dacă dorești.
Ca la cappuccino, prepară la aparat în jur de 35 de mililitri de espresso și toarnă întreaga cantitate în ceașcă.
Trage laptele la aburi cu ajutorul accesoriului special, astfel încât să aibă aproximativ 2 – 3 centimetri de spumă deasupra. Ține recipientul astfel încât gura de scurgere să fie la aproximativ 3-4 cm deasupra ceștii și toarnă laptele în mod constant. Cu cât volumul din ceașcă crește, reduce distanța dintre recipientul cu lapte și ceașcă, având grijă să torni în centru.
În momentul în care recipientul atinge aproape suprafața cafelei, înclină-l pentru a accelera viteza de turnare Pe măsură ce accelerezi, laptele va lovi partea din spate a ceștii și va începe să se plieze în mod natural pe el însuși pentru a crea un model în partea superioară.