Ce să pui în cafea ca să iasă fix ca la cafenea. Secretul, dezvăluit de un specialist

Ioana Bucur 21.05.2022, 08:01
Ce să pui în cafea ca să iasă fix ca la cafenea. Secretul, dezvăluit de un specialist

Pentru iubitorii licorii negre cu care se începe ziua, ceașca perfectă este cel mai simplu răsfăț. Unii o savurează din plin, alții preferă ca înainte de prima înghițitură să o transforme într-o postare pe platformele de social media. Dacă vrei să te transformi într-un adevărat barista, învață ce să pui în cafea ca să iasă fix ca la cafenea. Un specialist a dezvăluit secretul.

Secretele cafelei perfecte

Dacă îți place să îți începi ziua cu o ceașcă de cappuccino sau un latte preparat ca la carte, dar fără să fie nevoie să pleci de acasă sau să dai o comandă, cei de la BBC goodfood au adunat câteva sfaturi și rețete de la specialiști din domeniu.

Urmând câțiva pași destul de simpli, vei avea senzația că ți-ai transformat bucătăria în cafeneaua preferată.

Rețetă cappuccino

Ingrediente

  • 18 g de espresso măcinat (sau o păstaie de espresso)
  • 150 mililitri de lapte
  • pudră de cacao (opțional)
  • o ceașcă potrivită, cu o capacitate de 200-250 mililitri

Mod de preparare

Prepară la aparat în jur de 35 de mililitri de espresso. Toarnă întreaga cantitate în ceașcă.

Trage laptele la aburi cu ajutorul accesoriului special, astfel încât să aibă aproximativ 4-6 cm de spumă deasupra. Ține recipientul astfel încât gura de scurgere să fie la aproximativ 3-4 cm deasupra ceștii și toarnă laptele în mod constant.

Cu cât volumul din ceașcă crește, reduce distanța dintre recipientul cu lapte și ceașcă, având grijă să torni în centru. În momentul în care recipientul atinge aproape suprafața cafelei, înclină-l pentru a accelera viteza de turnare Pe măsură ce accelerezi, laptele va lovi partea din spate a ceștii și va începe să se plieze în mod natural pe el însuși pentru a crea un model în partea superioară. Poți presăra suprafața cu puțin praf de cacao, dacă dorești.

Ce să pui în cafea ca să iasă fix ca la cafenea. Secretul, dezvăluit de un specialist

Rețetă latte

Ingrediente

  • 18 grame de espresso măcinat sau o doză de espresso
  • 250 mililitri de lapte
  • o ceașcă mare, cu o capacitate de 300-350 mililitri

Ca la cappuccino, prepară la aparat în jur de 35 de mililitri de espresso și toarnă întreaga cantitate în ceașcă.

Trage laptele la aburi cu ajutorul accesoriului special, astfel încât să aibă aproximativ 2 – 3 centimetri de spumă deasupra. Ține recipientul astfel încât gura de scurgere să fie la aproximativ 3-4 cm deasupra ceștii și toarnă laptele în mod constant. Cu cât volumul din ceașcă crește, reduce distanța dintre recipientul cu lapte și ceașcă, având grijă să torni în centru.

În momentul în care recipientul atinge aproape suprafața cafelei, înclină-l pentru a accelera viteza de turnare Pe măsură ce accelerezi, laptele va lovi partea din spate a ceștii și va începe să se plieze în mod natural pe el însuși pentru a crea un model în partea superioară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...