Ce să nu plantezi niciodată lângă roșii. Vor strica toată recolta

Corina Oprea 28.05.2023, 19:50
Ce să nu plantezi niciodată lângă roșii. Vor strica toată recolta

Când vine vorba de cultivarea roșiilor, există câteva plante care ar trebui evitate în vecinătatea lor. Sunt plante extrem de sensibile, iar cele din jurul lor le pot transmite foarte ușor boli sau le pot opri dezvoltarea optimă. Află cum trebuie să îți îngrijești recolta și ce ar trebui să eviți pentru a avea o producție ideală.

Nu planta asta lângă roșii!

Atunci când vine vorba de cultivarea roșiilor, alegerea plantelor învecinate poate fi la fel de importantă ca îngrijirea adecvată a acestor fructe gustoase. Este important să le oferim o atenție deosebită, pentru că sunt pretențioase când vine vorba despre întreținerea lor.

Iată care sunt plantele ce nu ar trebui să fie puse niciodată lângă roșii și motivele pentru care trebuie să evităm aceste combinații nedorite. Printre ele se numără și cartoful. Chiar dacă sunt înrudite, ambele plante sunt sensibile la anumite boli, motiv pentru care nu au ce căuta una lângă alta. Aceste boli se pot răspândi cu ușurință la rădăcinile roșiilor, compromițând sănătatea și producția acestora. Prin urmare, este recomandat să se țină la distanță.

Chiar dacă adorăm gustul lor picant în bucătărie, ardeii iuți nu sunt partenerii ideali pentru roșii, ci se numără printre cei mai mari inamici. Ardeii iuți pot afecta negativ gustul și aroma roșiilor foarte ușor. Substanțele chimice naturale din ardeii iuți pot altera gustul dulce al roșiilor și pot crea un amestec neplăcut de arome. De asemenea, ardeii iuți pot atrage dăunători care pot ataca atât roșiile, cât și ardeii.

Cei mai răi vecini ai roșiilor

Vinetele sunt foarte îndrăgite și merg perfect la masă alături de roșii, dar este indicat să le ținem separate. Vinetele sunt predispuse la o boală numită verticilioză, care poate afecta și roșiile. Această boală este cauzată de un tip de ciupercă care infectează solul și poate supraviețui mulți ani, fără să poată fi exterminată.

Deși cartofii dulci sunt delicioși și plini de nutrienți, este indicat să îi ținem la distanță de culturile de tomate. Asemenea cartofilor obișnuiți, cartofii dulci sunt susceptibili la boli care pot fi transmise roșiilor foarte ușor și care fac și mult rău. În plus, ambele plante concurează pentru aceleași resurse, cum ar fi apa și nutrienții din sol, iar acestea nu sunt suficiente în unele cazuri.

Urmăriți Impact.ro și pe