Ce să nu mănânci după o beție. Îți va fi mult mai rău dacă faci acest lucru

Emanuela Pană 06.03.2021, 18:51

Este una dintre acele dimineți, când te întorci acasă de la o petrecere unde ai uitat să mai numeri paharele? Dacă răspunsul e da și ai băut peste măsură aseară, ai putea să-ți faci ziua mai bună prin a evita unele alimente. Află în rândurile de mai jos ce nu ar trebui să pui în gură dacă ești mahmur.

Ce să nu mănânci după o beție

Mahmureala este cel mai mare dușman al unui petrecăreț, mai ales că simptomele tipice acesteia sunt: greața, sensibilitatea la lumină, durerile de cap, diareea și abilitățile motorii scăzute. Așadar, dacă ai avut un weekend tumultos, în care ai petrecut fără nicio restricție, și te întrebi cum ai putea să te dregi după beție, ai dat click pe link-ul potrivit.

Cu toate că doar o masă, o băutură sau o mâncare nu-ți pot vindeca mahmureala, există câteva trucuri care te pot ajuta să te simți mai bine. Atunci când ești mahmur, probabil că mâncarea este ultimul lucru la care te gândești, însă adu-ți aminte că ai nevoi de hrană pentru a prinde puteri. În plus, anumite alimente sunt mai potrivite pentru realimentare decât altele.

Iată ce nu ar trebui să consumi pentru „a reveni cu picioarele pe pământ“:

Mâncare grasă – în ciuda sfaturilor pe care le primești de obicei, mâncarea grasă nu reprezintă o opțiune prea bună pentru mahmureală. O masă încărcată cu alimente grase este mai potrivită pentru a preveni mahmureala, iar nu ca un remediu pentru aceasta.

Citește și: Zodii alcoolice. Ce nativi au mari șanse să cadă în patima băuturii

Alimente pe care trebuie să le eviți

Cu toate că s-ar putea să te confrunți cu o poftă uriașă de grăsimi, este cea mai proastă idee atunci când corpul tău se chinuie să metabolizeze alcoolul.

Alimente pe care să le eviți când ești mahmur
Alimente pe care să le eviți când ești mahmur

Carne 

La mahmureală, unele persoane ar mânca multă, dar multă carne. În realitate, este o alegere cât se poate de proastă. Să mănânci doar proteine, excluzând carbohidrații, cu nivelul scăzut de zahăr în sânge pe care îl ai, reprezintă o cale sigură spre migrene.

Fast food

Chiar dacă ești fan declarat pizza sau îți lasă gura apă când te gândești la un burger, nu opta pentru mâncarea de tip fast food,Î deoarece conține multe grăsimi și îți va accentua senzația de greață. Îndreaptă-te către alimentele naturale. Bananele, spre exemplu, sunt excelente pentru mahmureală.

Ce să nu bei după o beție

Sucuri 

Băuturile care conțin cantități mari de zahăr nu sunt indicate pentru consum, mai ales când ai stări de ameţeală şi eşti deschidratat. În caz contrar, riști să îți agravezi mai tare starea de rău. De preferat este să bei apă, însă și băuturile cu gust acrișor sunt bune. O decizie înțeleaptă în acest caz ar fi să torci zeama de la o lămâie într-o carafă cu apă.

Cafea

Nici să consumi multă cafea nu te va ajuta să te repui pe picioare. Cafeaua deshidratează, iar corpul tău nu are nevoie de așa ceva, mai ales că este deja deshidratat de la alcool.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...