Ce să nu faci niciodată în Grecia ca turist. Este interzis prin lege, mulţi obişnuiesc să procedeze aşa

Stan Filon 22.06.2022, 09:21
Ce să nu faci niciodată în Grecia ca turist. Este interzis prin lege, mulţi obişnuiesc să procedeze aşa

Grecia este destinația de vacanță pentru foarte mulți români și în această vară. Pentru a avea vacanța visată, trebuie însă să știți care sunt regulile în țara pe care o vizitați, deoarece sejurul petrecut acolo se poate transforma într-o experiență neplăcută, dacă vă lăsați luat de val și faceți lucruri care vă pot aduce amenzi usturătoare, care să vă strice concediul. Sunt anumite acțiuni perfect normale în România, însă total interzise în Grecia, după cum vei vedea în textul de mai jos.

Ce să nu faci niciodată în Grecia ca turist

Așadar, înainte de a pleca în însorita Grecie, cu peisajele ei de vis, trebuie să vă asigurați că știți regulile din statul pe care urmează să-l vizitați, pentru a nu avea surprize neplăcute. Am enumerat câteva dintre regulile pe care trebuie să le urmați atunci când intrați pe teritoriul Greciei. Iată ce nu aveți voie să faceți:

Femeile nu trebuie să poarte pantofi cui în siturile arheologice

Doamnele trebuie să fie cu băgare de seamă atunci când vizitează siturile arheologice, deoarece aici sunt interziși pantofii cu toc. În primul rând, te poți accidenta pe străzile pietruite ale Greciei, iar dacă vrei să vezi o parte din grecia Antică, atunci trebuie să știi că pantofii cu toc cui sunt interziși, deoarece monumentele istorice pot avea de suferit.

Ce sa nu faci niciodata in Grecia ca turist
Ce sa nu faci niciodata in Grecia ca turist

Nu aduna pietre din siturile arheologice

Mulți turiști doresc să aibă o amintire din Grecia, mai ales atunci când merg în siturile arheologice. O pietriciă pare a fi o amintire mică, perfectă pentru oricine. Ei bine, trebuie specificat faptul că nu ai voie să iei pietricele din siturile arheologice. Dacă ai genți sau rucsace mari, atunci riști să fii percheziționat pentru a nu ascunde „suveniruri”. Așa se pare că s-a întâmplat cu jucăria de pluș a unei fetițe. Paznicii au considerat că cineva ar fi putut dosi acolo pietricele de pe Acropole, așa că au percheziționat până și jucăria.

Nu atinge artefactele din muzee

La fel ca peste tot în lume, nici în Grecia nu ai voie să atingi exponatele din muzee și fii foarte atent cu pozele. Întreabă paznicii dacă ai voie să faci poze, ca să eviți o amendădestul de mare.

Nu fotografia obiectivele militare

În Grecia sunt foarte multe obiective militare. Trebuie să știi că nu ai voie să fotografiezi astfel de obiective, pentru a nu te trezi cu poliția pe cap. Așadar, în caz că îți intră în cadru o astfel de clădire, schimbă rapid unghiul.

Ținută obligatorie în biserici și mănăstiri

În bisericile și mănăstirile din grecia, umerii și genunchii femeilor trebuie să fie acoperiți. Uneori, nu este permisă nici intrarea cu pantaloni lungi, ci doar cu fustă. Bărbații trebuie să poarte pantaloni lungi. Dacă o vizită la o biserică sau mănăstire te-a luat pe nepregătite, găsești la intrare tot ce trebuie pentru a încropi o ținută decentă.

Ai grijă unde parchezi

Înainte de a parca, ai grijă dacă ai voie să o faci și interesează-te imediat cum poți plăti parcarea, deoarece nu vrei să te trezești cu o amendă, în vacanță.

Ai grijă cu mâncarea la metrou

Metroul din Atena este ca o operă de artă și tu trebuie să te comporți ca într-un muzeu. Chiar sunt câteva stații considerate drept muzee în miniatură. Sunt și extraordinar de curate, iar grecii respectă aici toate regulile în vigoare, educați cu amenzi usturătoare. Trebuie săștii că nu ai voie să bei sau să mânânci. În cazul în care îți este sete, ai voie să bei doar apă.

Urmăriți Impact.ro și pe