Ce să mănânci ca să devii mai deștept. Mâncarea recomandată de Mihaela Bilic

Badea Violeta 25.11.2022, 11:09
Ce să mănânci ca să devii mai deștept. Mâncarea recomandată de Mihaela Bilic

Cu toții avem o idee generală despre ce trebuie să mâncăm pentru a ne menține slabi și sănătoși, dar anumite alimente ne pot ajuta să devenim mai deștepți. Iată care sunt acestea, potrivit realizatoarei emisiunii „Doctor de bine”, Mihaela Bilic.

Alimentele care te fac mai inteligent

Ghicitoarele și cuvintele încrucișate nu sunt singurele modalități prin care îți poți crește IQ-ul. Pentru a deveni mai deștept, poți încerca să consumi alimentele potrivite, mai exact cele care îți stimulează creierul și îți îmbunătățesc memoria. Iată ce ar trebui să consumi mai des, conform Mihaelei Bilic.

  • Pește

Carnea de peste este extrem de importantă într-o nutriție echilibrată. În conținutul acesteia se regăsesc grăsimi esențiale, precum omega-3, cu rol în dezvoltarea și menținerea performanței intelectuale, precum și în protecția sistemului cardiac. Totodată, carnea de pește conține iod, dar și fosfor. Acestea scad riscul de boli degenerative cerebrale și tulburări psiho-emoționale.

Alimentele care te fac mai destept
Alimentele care te fac mai destept
  • Nucile și fructele oleaginoase

Nucile și fructele oleaginoase sunt lipsite de colesterol și sunt ideale pentru persoanele care urmează o dietă săracă în colesterol. Totodată, acestea sunt extrem de beneficice în procesul de hidratare a pielii.

În plus, nucile și fructele oleaginoase conțin și foarte multă vitamina E. Aceasta mai este cunoscută și ca „vitamina tinereții fără bătrânețe”, deoarece ajută la ameliorarea și potențarea capacităților mentale.

  • Afinele

Aceste fructe de pădure au un profil nutrițional complet. Cunoscute și ca „brain food”, afinele au un indice antioxidant crescut, egal cu nu mai puțin de cinci porții din alte fructe sau legume. Totodată, aceste alimente protejează perfect celulele nervoase de îmbătrânire și previn pierderile de memorie, fiind bogate în flavonoide.

  • Morcovul

Cu siguranță, toată lumea a auzit de beneficiile morcovului. Această legumă rădăcinoasă este, fără îndoială, extrem de sănătoasă și gustoasă. Este bogată în betacaroten și vitamina C, astfel că are un efect antioxidant ridicat. Totodată, morcovul stimulează memoria, întârzie îmbătrânirea cerebrală și previne acțiunea nocivă a radicalilor liberi asupra neuronilor.

Citește și Mihaela Bilic, avertisment pentru români. Alimentul pe care mii de oameni îl consumă zilnic fără să știe ce efecte are. „Ne roade precum rugina”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...