Sarea poate fi cel mai bun prieten al tău în bucătărie. Ea scoate în evidență și accentuează aromele, bucurându-ți papilele gustative. Dar ți s-a întamplat vreodată ca, exact în momentul în care îți așezonezi mâncarea cu sare, să ți se desprindă capacul și să constați că ai adăugat prea multă? Ei bine, dacă ai pățit vreodată așa ceva, inspiră adânc și calmează-te. Din fericire, există un truc genial care te va ajuta să remediezi problema.
Ai făcut tot ce trebuia. Sau cel puțin așa ai crezut. Pe parcurs constați că ai adăugat prea multă sare, iar mâncarea ta este necomestibilă. Nu te enerva, deoarece există câteva trucuri care pot rezolva problema.
O soluție rapidă pentru ciorbele sau mâncărurile lichide prea sărate este să adaugi apă. Să zicem că ai făcut o supă de găluște sau un sos și ai făcut un pic de exces de zel în privința sării.
În acest caz tot ceea ce trebuie să faci este să torni puțină apă rece și să pui mâncare înapoi la fierbere. S-ar putea să estompezi aroma celorlalte ingrediente, dar poți adăuga, din nou, condimente după gust.
Suc de lămâie, oțet – indiferent de acid, acesta este salvarea ta. Stoarce o lămâie și amestecă sucul cu un strop de oțet. Ulterior, adaugă lichidul obținut în mâncarea sărată.
Acesta merge de minune la cartofii sărați sau la peștele sărat. Poți alege, de asemenea, un oțet de vin alb, dar nu exagera. Cu siguranță, nu îți dorești ceva prea sărat și prea acru.
Taie un cartof în felii groase și adaugă în preparat. Gătește-l timp de zece minute și apoi îndepărtează-l cu ajutorul unei linguri.
Adăugarea unei componente cremoase poate schimba percepția gustului. Un taco de pui prea sărat primește atât textură, cât și un pic de temperare prin adaosuri precum avocado sau smântână. Folosește cel de-al doilea ingredient și într-o tocăniță cremoasă. Smântâna o va face mai bogată și chiar va atenua sarea.
Adaugă sifon și lapte în cantități egale, apoi amestecă foarte bine. Dacă mâncarea nu acceptă lapte în prepararea ei, folosește doar sifon. Rezultatele te vor uimi.