Ce s-ar putea întâmpla cu Vladimir Putin după războiul din Ucraina. Veştile nu sunt deloc bune

Stan Filon 02.03.2022, 12:17
Ce s-ar putea întâmpla cu Vladimir Putin după războiul din Ucraina. Veştile nu sunt deloc bune

Veștile nu sunt bune deloc pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, după c s-a aflat ce ar putea păți după ce a ordonat invadarea Ucrainei. Statele Europene și nu numai au impus sancțiuni economice drastice Rusiei, iar Marea Britanie a anunțat acum ce are de gând să facă în cazul lui Vladimir Putin, pe care se pregătește să îl acuze de genocid.

Iată ce s-ar putea întâmpla cu Vladimir Putin după războiul din Ucraina

Rusia începe să resimtă sancțiunile economice impuse de foarte multe state. Rubla se află în cădere liberă, băncile rusești au fost scoase din sistemul SWIFT, iar mulți jucători importanți din domeniul energiei se retrag din parteneriatele pe care le aveau încheiate cu firmele rusești. În plus, președintele Vladimir Putin urmează să fie sacționat de guvernul britanic pentru crime de război comise în Ucraina.

„În mod evident, atât Putin, cât şi comandanţii Moscova aflaţi pe teren în Ucraina vor fi traşi la răspundere pentru orice încălcare a legilor războiului”, a declarat marţi la Sky News vicepremierul britanic Dominic Raab.

Iata ce s-ar putea intampla cu Vladimir Putin dupa razboiul din Ucraina
Premierul britanic Boris Johnson (foto) a spus ce s-ar putea intampla cu Vladimir Putin dupa razboiul din Ucraina

„A subestimat unitatea şi determinarea Occidentului”

Premierul Boris Johnson a declarat că Vladimir Putin a subestimat unitatea și determinarea Occidentului și a restului lumii. Recent, guvernul britanic a adăugat pe lista entităţilor supuse sancţiunilor cea mai mare bancă a Rusiei, gigantul public Sberbank, o fostă bancă de economii sovietică. Mai mult, premierul britanic spune că printre sancțiunile care urmează să fie luate figurează și expulzarea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU.

„Vladimir Putin a subestimat unitatea şi determinarea Occidentului şi a restului lumii. Şi vom menţine presiunea economică. E limpede că are deja un efect semnificativ. Suntem pregătiţi să intensificăm şi să continuăm atât timp cât va fi nevoie”, a declarat Boris Johnson în cursul unei vizite întreprinse marţi în Polonia.

Ce a transmis Putin Franței

Între timp, Vladimir Putin i-a transmis, luni, președintelui francez Emmanuel Macron că un acord cu Ucraina este posibil doar dacă țara este neutră și „demilitarizată”, iar controlul Rusiei asupra Crimeii anexate este recunoscut oficial, a spus Kremlinul, potrivit Reuters.

„Partea franceză și-a exprimat opiniile cunoscute vizavi de speranța de a ajunge rapid la o înțelegere prin dialog și negocieri. Vladimir Putin a subliniat că o astfel de soluționare este posibilă doar cu luarea în considerare, în mod necondiționat, a intereselor legitime de apărare ale Rusiei, inclusiv recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei, rezolvarea demilitarizării și ‘denazificării Ucrainei și asigurarea statutului său neutru”, se spune în declarația de la Kremlin cu privire la dialogul celor doi președinți.

Partea franceză a mai spus că Putin a confirmat disponibilitatea de a se angaja să oprească atacurile împotriva civililor și a blocurilor din Ucraina, relatează AFP.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...