Ce s-a întâmplat la Pro TV din cauza lui Ciprian Marica. Puțini se așteptau la asta

Andrei Cezar 03.06.2020, 20:46

Scandalul cu Ciprian Marica din camera de hotel nu a putut fi ratat de CNA. Televiziunile care au difuzat filmulețul cu fostul atacant al Naționalei au fost taxate de Consiliul Național al Audiovizualului cu amenzi și somații. Patru posturi TV au fost sancționate: Pro TV, Realitatea Plus, B1 TV și România TV.

Pro TV a primit amendă ”din cauza” lui Marica

Imaginile cu Ciprian Marica și soția unui afacerist din Cluj în camera de hotel au făcut vâlvă pe internet. Televiziunile au profitat de ocazie și au difuzat și ele filmulețul cu ”reușita” fostului atacant al Naționalei.

Supriză sau nu, lui Marica nu i-au picat prea bine imaginile difuzate de posturile TV și nu a vrut să ”arunce prosopul pe țambal”, așa că a făcut reclamație la CNA. El a acuzat stațiile că i-au încălcat dreptul la viață privată.

Așa că membrii Consiliului au luat în colimator televiziunile și le-au dat amenzi ori somații. Pro TV și Realitatea Plus au primit câte 5.000 de lei, iar B1 TV și România TV câte o somație.

Ce s-a întâmplat la Pro TV din cauza lui Ciprian Marica. Puțini se așteptau la asta
Ce s-a întâmplat la Pro TV din cauza lui Ciprian Marica. Puțini se așteptau la asta

Criteriile de departajare

Pentru postul din Pache Protopopescu s-a luat în calcul audiența mare, imaginile fiind difuzate în cadrul jurnalului de la ora 19. Iar la Realitatea Plus s-a ținut cont de numărul de difuzări (de șase ori a fost văzut momentul).

„La Pro TV mi s-a părut cea mai deplasată prezentare, cu acea intervenție a lui Rică Răducanu care spune, la ora 19:00, că și el dacă ar fi fost mai tânăr ar fi făcut la fel. Mi se par niște comentarii de prost gust, puse la ora 19:00, cu niște oameni care sunt foști sportivi, deci nu mai au legătură cu sportul”, a declarat Alexandru Kocsis, membru CNA, potrivit Paginademedia.ro

Discuția din cadrul ședinței CNA avut drept scop principal lămurirea unui aspect: dacă filmulețul îi afectează sau nu viața privată lui Ciprian Marica.

„Nu este persoană publică. Nu mi se pare relevant. Nu e ales, nu ne decide soarta. Trebuie să dăm un semnal televiziunilor cu privire la protejarea vieții private”, a spus Monica Gubernat, șefa CNA.

„Nu mi se pare că e în regulă, nu e ministru. Puteau da pe Facebook”, a completat Dorina Rusu.

Urmăriți Impact.ro și pe