Ce s-a întâmplat după ce autoritățile au scos la vânzare case cu 250 de euro în Bacău. E total neașteptat

Stan Filon 27.01.2022, 20:32

Se naște o nouă zonă turistică în România! Asta s-a întâmplat după ce autoritățile au scos la vânzare case cu 250 de euro în Bacău! Oamenii au dat buzna să își achiziționeze o locuință la preț de nimic. Mulți dintre cei care s-au arătat interesați să cumpere o astfel de casă sunt pasionați de drumeții sau iubesc off-road-ul și își doresc un loc unde să tragă peste noapte.

Ce s-a întâmplat în satul unde primăria a scos la vânzare case cu 250 de euro

Inițiativa autorităților locale din comuna băcăuană Gura Văii s-a răspândit rapid în toată țara și oamenii au dat năvală să cumpere o casă cu doar 250 de euro. Primăria a scos la vânzare 129 de case construite în trecut pentru sinistrați. Aceștia au plecat de ceva vreme și au lăsat casele în paragină. Pentru a nu mai vedea cum se degradează de la an la an, autoritățile s-au decis să le găsească cumpărători, așa că le-au scos la vânzare pentru suma modică de 250 de euro. S-au găsit chiar investitori care vor să cumpere chiar și câte 13 case. Locuințele mai au nevoie de unele renovări, după cum recunosc autoritățile.

Știrea s-a răspândit raid în toată țara, așa că s-au găsit imediat oameni interesați. Au fost atât de multe solicitări încât autoritățile s-au văzut nevoite să organizeze acum licitații. Oamenii locului spun că zona s-ar putea dezvolta rapid ca zonă turistică. „A devenit o zonă foarte vizitată şi chiar ne gândim să o exploatăm şi turistic”, a declarat primarul Silviu Tinei pentru desteptarea.ro.

Ce s-a intamplat in satul unde primaria a scos la vanzare case cu 250 de euro
Ce s-a intamplat in satul unde primaria a scos la vanzare case cu 250 de euro

150 de caiete de sarcini vândute

„Avem înregistrate deja 80 de oferte. 150 de caiete de sarcini vândute, dacă cineva îşi doreşte cu ardoare o casă licitează şi oferă şi de trei ori preţul ca să fie siguri că o câştigă. Sunt care au luat 3-4, iar acum cea mai mare ofertă e pe 13 loturi”, mai spune primarul din Gura Văii.

Zona este una superbă, cu aer curat, iar priveliștile sunt rupte parcă din filme. Multe din casele care au fost achiziţionate până acum au ajuns la împătimiţii de drumeţii şi trasee turistice, dar şi la pasionaţii de off-road, care doresc să le folosească ca pe niște cabane.

Cea mai scumpă casă din Gura Văii a ajuns să se vândă cu aproape 1.500 de euro. Casele au 40 de metri pătrațși, iar mulți cumpărători s-au interesat e duplexuri, deoarece au suprafața mai mare, dublă. Trebuie specificat faptul că locuințele respective au nevoie de investiții de câteva mii de euro, deoarece sinistrații le-au vandalizat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...