Ce s-a întâmplat cu rochia în care Emma Răducanu a câștigat US Open. ”Îți mulțumim”

Andrei Cezar 28.09.2021, 14:37
Ce s-a întâmplat cu rochia în care Emma Răducanu a câștigat US Open. ”Îți mulțumim”

Emma Răducanu a reușit o performanță uluitoare în această toamnă. A devenit primul jucător de tenis din istorie, indiferent de sex, care a plecat din calificări și a cucerit un titlu de Grand Slam. La US Open a avut un parcurs impecabil, câștigând toate cele 10 partide jucate fără a pierde niciun set. Deși experiența de la Flushing Meadows este una pe care cu siguranță nu o va uita niciodată, Emma Răducanu a făcut recent un gest impresionant. Ea a donat echipamentul cu care a evoluat la New York muzeului Internațional Tennis Hall of Fame.

Emma Răducanu a donat echipamentul cu care a câștigat US Open

Sportiva cu origini românești este prima jucătoare britanică ce câștigă un titlul de Mare Șlem după 44 ani. În finala de la US Open, Emma a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez în două seturi, scor 6-4, 6-3. În urma parcursului incredibil de la Flushing Meadows, Răducanu a urcat în clasamentul mondial de pe poziția 150, până pe locul 23.

Ea a decis să doneze ținuta purtată la turneul de pe hardul american Muzeului Internațional Hall of Fame. Astfel, echipamentul purtat de juctoare de 18 ani va fi expus alături de alte piese de colecție.

„Un parcurs legendar: protejat! Prima sportivă din toate timpurile venită din calificări care câștigă un titlu major își are locul în casa istoriei tenisului. Mulțumim, Emma Răducanu, pentru că ai donat ținuta memorabilă purtată la US Open colecției ITHF”, au scris cei de la Tennis Hall of Fame, pe Twitter.

Emma Răducanu emoții mult mai mari când a revăzut finala decât atunci când a jucat-o

După ce a revenit la Londra, Emma Răducanu a dorit să revadă finala câștigată în fața jucătoarei din Canada. Sportiva cu origini românești a mărturisit, într-un interviu acordat celor de la Sky News, că i-a fost mult mai dificil să privească partida de acasă, decât atunci când s-a aflat pe terenul de la Flushing Meadows.

„Am urmărit finala când am ajuns acasă. A fost teribil de greu, mult mai greu decât atunci când am jucat. Au fost atâtea emoții și multă tensiune. Chiar am vrut să las tot acest moment să se așeze și am crezut că asta va ajuta… Dar să urmărești este cu siguranță mult mai stresant decât să joci, pentru că simți că măcar ai controlul atunci când joci.

Când te uiți, nu ai niciun control, dar a fost foarte tare să pot retrăi unele momente, iar la final când am văzut alunecarea în urma căreia am căzut, mi s-a părut destul de lungă și am rămas impresionată de mine cu acel slow motion”, a explicat Răducanu.

După câștigarea US Open, Emma Răducanu a obținut 2.000 de puncte WTA și un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe