Ce s-a întâmplat cu pontonul pe care s-au înghesuit să taie panglica Raluca Turcan și alte șase persoane. Ghinion sau ironie a sorții. FOTO

Nicu Stan 15.10.2021, 13:51
Ce s-a întâmplat cu pontonul pe care s-au înghesuit să taie panglica Raluca Turcan și alte șase persoane. Ghinion sau ironie a sorții. FOTO

Din nefericire s-a aflat ce s-a întâmplat cu pontonul pe care s-au înghesuit să taie panglica Raluca Turcan și alte șase persoane. Centrul plutitor din Mahmudia pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi a fost inaugurat cu mai puțin de o lună în urmă.

Pontonul de la Mahmudia, inaugurat cu mare fast de Raluca Turcan, în urmă cu o lună, scufundat parțial

Ce se întâmplă cu Centrul plutitor din Mahmudia pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, la inaugurarea căruia șapte persoane au tăiat panglica în același timp, printre ele aflându-se și ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ca un ghinion sau ca o ironie a sorții, mai degrabă, pontonul inaugurat cu aproximativ o lună în urmă cu mare fast, chiar de către ministrul Muncii, a început să ia apă.

Asa arata acum pontonul care a fost construit din fonduri private
Asa arata acum pontonul care a fost construit din fonduri private

Pontonul, pe jumătate scufundat

Primele imagini cu pontonul plutitor înclinat într-o parte au apărut astăzi pe rețelele de socializare. În poze se poate observa cum acesta este pe jumătate scufundat în apă.

Pontonul nu a fost încă utilizat drept centru pentru copiii cu dizabilități, fiind legat de mal la Mahmudia.

Cum s-a construit pontonul

Conform lui Bogdan Simion, director executiv al fundației Sera România, care a făcut proiectul cu ajutorul unui lanț de magazine și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, până la rezolvarea unor situații administrative pontonul era păstrat în conservare.

Inundarea pontonului s-ar fi produs din cauza condițiilor meteo, precum și a unei defecțiuni de natură tehnică.

Pontonul se afla în consevare

„De când a fost inaugurat și până când își va începe activitatea Pontonul a fost legat de mal la Mahmudia. Pentru a începe activitatea avem nevoie de rezolvarea transcrierii proprietații și de recrutarea echipei tehnice necesare (echipa de terapeuți și echipa de supraveghere tehnica). Pânăa atunci am decis ca Pontonul să fie pus în conservare.

De aseară și până azi dimineață, din cauza condițiilor meteo precum și datorită unei defecțiuni la alimentarea electrică a pompelor de santină pontonul a început să se inunde și datorită adâncimii mici a apei din acea zona s-a sprijinit de fundul apei și a început să se încline. De astăzi dimineața am contactat specialiștii de la fața locului pentru a decide care este cea mai buna soluție de evacuare a apei și de punere pe linia de plutire corectă.

Pontonul va fi readus pe linia de plutire

Deja o firma specializată lucrează în acest sens și până la mijlocul săptămânii viitoare vasul va fi repus pe linia de plutire. Estimăm ca centrul de recuperare își va începe activitățile în luna Noiembrie. Aș dori să precizez că pontonul nu este scufundat ci doar că datorită unui incident legat de pompele de evacuare acesta este inundat parțial dar situația se va reglementa în câteva zile.

Cât despre implicarea politică de care vorbiți aș vrea doar să precizez ca investiția este exclusiv privată și nu există vreo altă finanțare venită de la Consiliul Județean sau Ministerul Muncii. De asemenea doresc să vă spun că în momentul în care vom avea echipa completă angajată pe ponton asemenea incidente nedorite nu vor mai exista”, a scris Bogdan Simion pe Facebook.

Colaj Foto : Narcisa Tomulescu

Urmăriți Impact.ro și pe