Ce s-a întâmplat cu o bătrânică după ce a contestat amenda pentru nepurtarea măștii. Totul a pornit de la faptul că și-a dezaburit ochelarii

Elena Avramescu, Ioana Constantin 20.04.2021, 15:32
Ce s-a întâmplat cu o bătrânică după ce a contestat amenda pentru nepurtarea măștii. Totul a pornit de la faptul că și-a dezaburit ochelarii

O bătrânică a contestat amenda pentru nepurtarea măștii. Este vorba despre o pensionară din Brănişca, care a fost amendată cu 1.200 de lei de un poliţist pe motiv că şi-a dat masca jos de pe nas la ieşirea din Piaţa Agroalimentară din Deva. Însă aceasta nu va plăti amenda, după ce Judecătoria Deva a decis să i se dea doar un avertisment scris.

O bătrânică a contestat amenda pentru nepurtarea măștii

Bătrâna în vârstă de 68 de ani n-a stat pe gânduri și a contestat procesul-verbal întocmit de un agent de poliţie, care în 8 octombrie 2020 a observat-o în Piaţa Agroalimentară din Deva, nepurtând masca pe nas.

Petenta a menţionat că întrucât îi erau aburiţi ochelarii şi zona gurii era transpirată, a tras masca sub nas pentru a se putea şterge şi a-şi putea şterge ochelarii. A menţionat că se afla în zona uşii de ieşire spre gară şi nu era nimeni în jurul său pe o rază de cel puţin cinci metri. În continuare, petenta a afirmat că în acel moment a apărut în faţa sa agentul de poliţie, care pe un ton agresiv i-a solicitat să se legitimeze şi i-a pus în vedere că o va sancţiona pentru nepurtarea măştii, deşi a văzut că avea masca pe faţă.

Ea a afirmat că a încercat să îi explice agentului de ce masca este aşa, însă acesta a devenit şi mai dur şi n-a dorit să o asculte. S-a mai arătat că faptul că avea mască pe faţă la nivelul gurii poate fi atestat de vânzătorul de la brânzeturi, cât şi de doamna care comercializează peşti de acvariu. În fine, s-a menţionat de către petentă că, fiind pensionară, îi este aproape imposibil să achite o asemenea sumă, fiindu-i ameninţat traiul zilnic. A arătat că are probleme cardiace şi este hipertensivă, luând zilnic tratament, găsim scris în plângerea depusă de bătrână.

O batranica a contestat amenda pentru nepurtarea mastii
O batranica a contestat amenda pentru nepurtarea mastii

După aceea, femeia a mai spus că şi-a dat masca jos pentru a-şi şterge ochelarii, dar şi pentru a lua o gură de aer, asta pentru că suferă de afecţiuni de natură cardiacă, iar agentul de poliţie a apărut din spatele unor tarabe cu marfă acoperită.

Petenta a afirmat că nu a semnat procesul-verbal de contravenţie întrucât nu ştia ce anume s-a consemnat în acesta. A afirmat că are cunoştinţă despre existenţa virusului, nu a pus şi nu îşi permite să pună viaţa nimănui în pericol, mai găsim notat în dosar, potrivit mesagerulhunedorean.ro.

În plus, reprezentanţii IPJ Hunedoara au răspuns că femeia a fost depistată atunci când nu respecta obligaţia de a purta masca de protecţie în spaţii închise.

Faptul că petenta ar fi purtat masca de protecţie cu acoperirea gurii, însă fără acoperirea corespunzătoare şi a nasului sau faptul că pe lângă petentă nu s-ar mai fi aflat alte persoane, iar petenta şi-ar dat jos masca de protecţie doar pentru a-şi dezaburi ochelarii, nu prezintă relevanţă din perspectiva existenţei faptei contravenţionale, este răspunsul de la IPJ.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...