Ce s-a întâmplat cu Natalia Morari, protagonista scandalului anului la Chișinău, după ce a recunoscut că tatăl copilului ei este un celebru oligarh. Reacția postului TV la care lucra

Stan Filon 09.09.2021, 15:01

Este scandal montru în Republica Moldova, acolo unde o jurnalistă a scris pe Facebook că fiul său în vârstă de doar câteva luni este copilul unui controversat om de afaceri, căutat în prezent de oamenii legii în două dosare care au ținut prima pagină a ziarelor luni de zile.

Jurnalista Natalia Morari, protagonista scandalului anului la Chișinău

Jurnalista Natalia Morari, patroana televiziunii TV8, care avea și propria sa emisiune la postul tv respectiv, a șocat întreaga audiență, atunci când a oferit detalii din viața sa privată, pe Facebook. Aceasta a recunoscut că tatăl copilului său este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, implicat  în dosarul ”furtul miliardului”.

”Tata lui Rem este Veaceslav Platon și o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de șantaj în privința mea și a fiului meu”, a scris Natalia Morari pe pagina sa de Facebook. Înainte să dezvăluie această relație, în trecut, inclusiv în ultima campanie electorală de anul acesta, Morari l-a intervievat de mai multe ori pe Platon. Se pare că jurnalista era șantajată pur și simplu de Serviciul de Informații și Securitate cu fapte din viața ei privată, iar SIS a venit cu un răspuns prompt. SIS a îndemnat-o să se adreseze justiției, dacă consideră că a fost șantajată.

Jurnalista Natalia Morari, protagonista scandalului anului la Chisinau
Jurnalista Natalia Morari, protagonista scandalului anului la Chisinau

A recunoscut totul pe Facebook

Miercuri, jurnalista și-a depus demisia din postul de conducere de la TV8, iar emisiunea ei a fost retrasă de pe post, din motive deontologice. Televiziune a emis un comunicat de presă în care s-a precizat faptul că retragerea emisiunii Nataliei Morari se face din rațiuni decurgând din ”codul deontologic al jurnalistului, politica editorială internă și misiunea și valorile TV8”. Anunțul a venit la o zi după ce Morari și-a dat demisia din funcția de președintă a Asociației Obștești „Media Alternativă”, deținătoarea licenței postului TV8.

Veaceslav Platon s-ar afla în Londra în acest moment, fiind căutat de auttoritățile de la Chișinpu. Judecătorii au emis un mandat de arestare pe numele său. Pe 14 iunie, Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat în dosarul fraudei bancare. Platon mai are însă pe rol alte patru dosare care sunt în desfășurare, potrivit publicației Ziarul de Gardă.

Urmăriți Impact.ro și pe