Ce s-a întâmplat cu fotbaliştii argentinieni scoşi de pe teren în Brazilia. Lionel Messi, revoltat: „E o ruşine”

Andrei Cezar 06.09.2021, 16:32

Cel mai așteptat meci din America de Sud, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale, Brazilia – Argentina, a fost întrerupt de autoritățile sanitare braziliene, după doar cinci minute de la fluierul de start, pentru a scoate de pe teren patru fotbaliști argentinieni care ar fi încălcat protocoalele anti-Covid. Leo Messi a reacționat dur la adresa autorităților braziliene, catalogând întreaga situație drept una rușionasă, menită să atragă atenția întregii lumi, într-un mod negativ, asupra ”pumelor”.

Ce au făcut fotbaliștii argentinieni, după ce au fost scoși de pe teren în Brazilia

Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (Aston Villa), Giovani Lo Celso și Christian Romero (Tottenham) au fost ținta autorităților sanitare braziliene. Cei patru jucători din Premier League sunt acuzați că ar fi dat declarații false în momentul intrării în Argentina, cu privire la țările pe care le-au vizitat în ultimele 14 zile, Anglia fiind considerată o țară din zona roșie.

Potrivit unui comunicat emis de Agenția Națională de Supraveghere a Sănătății din Brazilia (Anvisa), ”patru jucători ai Argentinei au încălcat regulile din Brazilia prin declararea de informații false într-un formular oficial”.

La momentul pătrunderii agenților sanitari pe teren, jucătorii Argentinei au mers să discute cu aceștia, însă la scurt timp s-au întors la vestiare. Au petrecut nu mai puțin de trei ore la cabine și au părăsit stadionul din Sao Paulo la o oră după delegația braziliană.

Jucătorii naţionalei „Albiceleste” au decolat apoi de pe aeroportul din Sao Paulo, la ora locală 21:36 şi au ajuns la Buenos Aires la scurt timp după miezul nopţii. Argentinienii mers ulterior în cantonamentul lor obişnuit, la bordul unui autocar.

Ce s-a intamplat cu fotbalistii argentinieni scosi de pe teren in Brazilia. Lionel Messi, revoltat:
Ce s-a intamplat cu fotbalistii argentinieni scosi de pe teren in Brazilia. Lionel Messi, revoltat: „E o rusine”

Leo Messi către agenții sanitari: ”Este o rușine!”

Leo Messi a încercat și el să obțină răspunsuri de la agenții sanitari. Pe rețelele de socializare au apărut imagini în care căpitanul Argentinei cere explicații autorităților braziliene pentru haosul creat.

E o rușine! Suntem în Brazilia de 3 zile și nimic nu s-a întâmplat până acum! De ce faceți asta acum? Nu mai jucăm! Asta așteptau? Să începem meciul? De ce nu ne-au avertizat în privința asta când eram la hotel? Puteau să ne explice situația și o rezolvam. Acum, întreaga lume se uită la noi”, a spus Leo Messi, conform Marca.

Ulterior, Messi a revenit de la vestiare alături de bunul său prieten Dani Alves, după care a schimbat câteva cuvinte și cu Neymar, apoi a părăsit definiv arena Sao Paulo.

Selecționerul ”Albiceleste” s-a arătat și el extrem de dezamăgit de comportamentul autorităților din Brazilia.

„În niciun moment nu am fost informaţi că (cei patru jucători) nu vor putea disputa meciul. Am vrut să jucăm, la fel şi brazilienii”, a spus selecţionerul argentinian Lionel Scaloni, potrivit contului de Twitter al Federaţiei Argentiniene de Fotbal.

Până acum FIFA nu lămurit ce se va întâmpla cu partida dintre Brazilia și Argentina. Forul a confirmat într-un comunicat doar că meciul a fost ”suspendat în urma deciziei arbitrului”, fără să precizeze dacă va fi reprogramat sau nu.

Urmăriți Impact.ro și pe