Ce s-a întâmplat cu două ore înainte ca Ion Dichiseanu să moară. Actorul urma să primească o sumă mare de bani de la stat

Ana Ionescu, Ana Chivu 22.05.2021, 18:39
Ce s-a întâmplat cu două ore înainte ca Ion Dichiseanu să moară. Actorul urma să primească o sumă mare de bani de la stat

Actorul Ion Dichiseanu a murit pe 20 mai, la Spitalul Floreasca din Capitală, după mai multe luni de spitalizare. Cu două ore înainte să moară, actorul câștigase un proces în urma căruia urma să primească o sumă imensă de bani de la stat.

Ion Dichiseanu era în proces cu statul român. Urma să primească câteva mii de euro

Ion Dichiseanu a fost declarat ”luptător cu rol determinant în Revoluția Română din 1989” în anul 2015, printr-un decret al președintelui Klaus Iohannis. Actorul a primit această numire după ce Guvernul Ponta a dat o ordonanță de urgență prin care s-a cerut reverificarea revoluționarilor și identificarea persoanelor care și-au adus aportul la schimbarea regimului comunist în România, potrivit wowbiz.ro. 

În urma acelei ordonanțe, 2.700 de persoane au primit statut de revoluționar și au început să primească o indemnizație de ”luptători cu rol determinant”, care ajungea la 4.500 lei. Din sumele pe care le primeau revoluționarii se scădeau asigurările sociale. Anul trecut însă s-a revenit asupra acestei indemnizații și, conform unei decizii din iunie 2020 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-a stabilit că nu trebuiau oprite aceste taxe, iar banii au fost returnați.

Statul român a returnat banii doar pe lunile iunie, iulie și august. Imediat după această decizie, Ion Dichiseanu a dat Casa de Pensii în judecată și și-a cerut banii retroactiv din 2015 până în anul 2020. Suma se ridica la câteva mii de euro. Din păcate însă, celebrul actor nu s-a mai putut bucura de acești bani, pentru că anunțul prin care era înștiințat că a câştigat procesul a venit joi, 20 mai, la ora 13.00, cu două ore înainte să fie declarat decesul acestuia.

Ce s-a intamplat cu doua ore inainte ca Ion Dichiseanu sa moara. Actorul urma sa primeasca o suma mare de bani de la stat
Ce s-a intamplat cu doua ore inainte ca Ion Dichiseanu sa moara. Actorul urma sa primeasca o suma mare de bani de la stat

Ce pensie avea Ion Dichiseanu

Cu o vechime în muncă de peste 50 de ani, actorul Ion Dichiseanu primea o pensie rușinoasă. El încasa lunar 1.500 de lei. Își rotunjea însă veniturile prin reprezentații la teatru, pentru care primea câte 150 de lei de fiecare datâ când urca pe scenâ. De asemenea, cel mai mare venit al actorului provenea din închirierea unui spaţiu comercial.

Am de 24 de ani acest spaţiu şi a fost permanent închiriat. A funcţionat o perioadă foarte bună că minimarket, iar ultimele cinci luni au închiriat nişte turci pentru pizzerie, doar că nu le-a mers şi au închis. Aşa înveţi ce merge şi ce nu. Financiar vorbind, spaţiul acesta pot să spun că m-a ajutat foarte mult. Din păcate nu mai am altele”, declara în urma cu câțiva ani Ion Dichiseanu.

Urmăriți Impact.ro și pe